Straatverlichting in delen van Lochem (weer) uit

0
De Julianaweg zonder straatverlichting (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Net als begin dit jaar is het in delen van de gemeente weer mis met de straatverlichting. De gemeente heeft dit gemeld bij NederlandsLicht, het bedrijf dat het probleem moet verhelpen. Er is gevraagd om voorrang maar wanneer actie wordt ondernomen is niet aan te geven.

Een oproep van LochemsNieuws op Facebook leerde dat de problemen in ieder geval spelen in de wijk Noorderbleek en een deel van de Julianaweg, inclusief parkeerterrein De Cirkel. Ook (delen van) Zutphenseweg, Koedijk en Brouwhuissteeg zitten in donker. Er kwam verder een melding uit Harfsen maar zonder nadere plaatsaanduiding. De problemen spelen al sinds vorige week donderdag.

De gemeente Lochem laat weten dat storingen volgens contract binnen 3 weken moeten zijn verholpen maar dat vanwege de omvang is aangedrongen op sneller handelen.

Reactie onderhoudsbedrijf
Een telefoontje met het Nederlands Licht Instituut in Zwolle, waar Lochem een beheer- en onderhoudscontract mee heeft, leidt tot een bijzondere ervaring. Op de vraag of er een persvoorlichter beschikbaar is meldde de telefoniste, na ruggespraak: ‘Ze zijn niet geïnteresseerd?’ Na protest en enig aandringen werd dat: ‘Iedereen is bezet’. Concrete vragen waren op dat moment nog niet eens gesteld.

Uiteindelijk werd het telefoonnummer genoteerd en afgesloten met: ,,Als ze tijd en behoefte hebben wordt u teruggebeld.” Erg overtuigend klonk dat niet.

[update] Het Nederlands Licht Instituut heeft toch teruggebeld en meer informatie verstrekt. Zie hiervoor ons nieuwe bericht.

De vragen zijn uiteraard hoe het bedrijf omgaat met zulke omvangrijke storingen en met een urgentieverzoek van de gemeente.

In januari van dit jaar was er ook al een flinke storing. Toen waren naast Lochem ook flinke delen van Gorssel en Epse getroffen. Toen duurde het een paar weken voordat alles het weer deed. Als oorzaak werden destijds ‘kou en vocht’ genoemd.

Storing melden
Storing aan de openbare verlichting kunnen worden gemeld bij een Circulus-Berkel. Klik HIER voor een online-formulier.

Wie geen internetverbinding heeft kan Circulus-Berkel bereiken via telefoonnummer 0900 – 9552