Gemeente geeft gratis plant bij inlevering van tegel

1

LOCHEM/GORSSEL – De gemeente Lochem geeft een gratis tuinplant aan inwoners die op de actiedagen in september en oktober een tegel of een steen inleveren. Minder verharding en meer groen maakt tuinen en buurten mooier en vooral ook koeler op hete dagen. De actie loopt op 2, 16 en 30 september en op 7 oktober. 

Het is het tweede jaar dat deze actie wordt gehouden. De gemeente Lochem werkt samen met Waterschap Rijn en IJssel, IJsseldal Wonen, Viverion, Circulus, Stichting Welzijn Lochem, en LochemEnergie. De plantenkraam staat op de genoemde data op verschillende plekken in de gemeenten. Daar kunnen kinderen spelen met een watertafel. Ze kunnen er ook een kleurplaat inleveren.

Advies

Verder is er is tuinadvies te krijgen, afkoppelcoaches geven uitleg over afkoppelen van de regenpijp en er is uitleg over de regentonactie. Ook voor vragen over energiebesparing kunnen inwoners terecht bij de kraam.

Locaties en tijden actie-zaterdagen:
– 2 september van 10 tot 12.30 uur: bij ’t Trefpunt in Gorssel
– 16 september van 10 tot 12.30 uur: bij Wereldbakker Wijnand in Laren
– 30 september van 10 tot 12.30 uur: bij Action in Lochem
– 7 oktober van 10 tot 12.30 uur: bij Plus in Eefde

Regentonactie

De regentonactie loopt nog tot en met 31 december 2023. Deze is gestart op 1 april. Inwoners van de gemeente krijgen €25 korting op een regenton naar keuze bij Praxis
Lochem, Intratuin Lochem, Welkoop Laren en Welkoop Gorssel. In totaal zijn 200 tonnen beschikbaar. Hierbij geldt: op is op. Doel van de actie is om regenwater op te vangen dat in droge periodes kan worden gebruikt voor de tuin. Dat water is gratis, in tegenstelling tot drinkwater dat vaak voor de tuin wordt gebruikt. Planten gedijen bovendien beter op regenwater dan op leidingwater.

Meer informatie
Meer informatie over klimaatadaptatie is te vinden op:
www.lochem.nl/afval-energie-natuur-en-milieu/klimaat

En op www.weetvanwater.nl is veel informatie te vinden waarmee inwoners zelf aan de slag kunnen, in hun eigen huis, tuin, buurt of bedrijf. Op deze website is ook de klimaatatlas per gemeente zichtbaar. Deze atlas brengt in beeld op welke effecten van een veranderend klimaat we ons moeten voorbereiden.

1 REACTIE

Comments are closed.