Kruising Prins Bernhardweg-Noorderbleek 2 weken dicht

0
De plek van de werkzaamheden op kaart (bron: Reko - Bouwapp)

LOCHEM – Vanaf maandag (6 maart) wordt de kruising Prins Bernhardweg-Noorderbleek – ter hoogte van de Jumbo – aangepakt. De verwachte einddatum is 17 maart. Dit leidt tot omleidingen voor het verkeer. Vrachtverkeer richting supermarkten mag tijdelijk via de Nieuwstad rijden. Het overige verkeer kan ook de route via de Hanzeweg kiezen.

De werkzaamheden vormen het sluitstuk van de werkzaamheden van Julianaweg en de Noorderwal. Op de genoemde kruising ligt nog een stukje asfalt. Dit wordt vervangen door klinkers. Ook komt bij deze kruising een zebrapad.

Omleidingen

De omleiding voor gemotoriseerd verkeer, behalve vrachtwagens, loopt via de Hanzeweg. Via die route zijn zowel de Julianaweg – tot aan de Molenpoort – als het Graafschapterrein bereikbaar. Zwaar verkeer mag momenteel niet via de Reudinkbrug (Graaf Ottoweg) rijden door een gewichtsbeperking. Bevoorradingsverkeer vanuit de richting Goor, met bestemming binnenstad, wordt omgeleid via Kwinkweerd en Larenseweg/Tramstraat. Vrachtverkeer met bestemming Jumbo of Albert Heijn moet de komende twee weken via de Zutphenseweg en Nieuwstad rijden. De Nieuwstad is normaal taboe voor vrachtverkeer.

Fietsers en voetgangers kunnen de plek van de werkzaamheden passeren via het brede trottoir langs de Jumbo. Ook de verbinding van het Graafschapterrein naar de binnenstad, via Oosterbleek, is dan weer normaal beschikbaar voor langzaam verkeer. De bushalte bij Lidl – aan de Julianaweg – is sinds de beperkingen op de brug over de Berkel tijdelijk buiten gebruik.

Klachten Tramstraat

Bewoners van de Tramstraat worden sinds de problemen met de Berkelbrug geplaagd door veel extra vrachtverkeer. Ze klagen daar al lang over, maar de intensiteit nam de laatste tijd nog flink toe. Ook door de slechte staat van het wegdek maken vrachtwagens veel lawaai. De Larenseweg en Tramstraat staan op de nominatie om te worden aangepakt. Als in de tussentijd ook een oplossing wordt gevonden voor de Berkelbrug leidt de herinrichting mogelijk tot minder vrachtverkeer, al zal de bevoorrading van de binnenstad altijd doorgaan.