Primera: vanaf 5 november even dicht voor verbouwing

0
Primera aan de Molenstraat (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Primera Voskamp aan de Molenstraat is vanaf maandag 5 november vier dagen dicht voor een interne verbouwing. Op vrijdag 9 november volgt de heropening. In de tussentijd wordt binnen via een haast militaire operatie een metamorfose tot stand gebracht.

Eigenaar Guido Voskamp zegt: ,,We gaan geen muren verplaatsen en de winkel wordt niet groter. Maar het gaat wél groter lijken.” De vervanging van het plafond, inclusief verlichting, en een nieuwe vloer gaan optisch voor meer licht en ruimte zorgen.

De toonbank wordt iets kleiner om de weg naar de daar achterliggende ruimte gemakkelijker en duidelijker te maken. Veel mensen weten waarschijnlijk niet eens dat daar onder meer bankzaken via ING kunnen worden geregeld en dat de postbussen er zijn te vinden. Op de weg daar naartoe komst de klant ook de OV-chipautomaat tegen.

Wenskaarten
Verder wordt het ‘woud’ van wenskaartenmolens wat uitgedund. Ervoor in de plaats komt een tafel waarop artikelen beter gepresenteerd kunnen worden. Ook dit zorgt voor meer overzicht en dus opnieuw een gevoel van meer ruimte. Wat betreft de rookartikelen zet Primera voortaan groter in op E-smoking.

Pasfoto’s
Helemaal nieuw wordt de mogelijkheid om pasfoto’s te laten maken. ,,Dit wordt landelijk uitgerold door Primera en wij zijn een van de laatste filialen waar dit mogelijk wordt”, aldus Guido Voskamp.

Tijdens de vier dagen dat het allemaal moet gebeuren moet hij zijn klanten, met pijn in het hart, even naar elders verwijzen. Voor de post kunnen ze terecht bij Jumbo en voor bankzaken bij ING aan het Stationsplein in Zutphen.

Op vrijdag 9 november zwaait de deur van Primera weer open en kunnen klanten er weer terecht.