Staring College: ‘Onderzoek afgerond; conclusie volgende week

0
Staring College Lochem (foto: LokaalGelderland.nl)

LOCHEM – Het onderzoek naar het incident met een docent die op school porno bekeek en daarbij door een leerling werd gefilmd, is vrijdag afgerond. Conclusies zijn er nog niet getrokken zo blijkt uit een nieuwe brief die naar ouders van leerlingen is gestuurd. Begin volgende week wordt duidelijk welke sancties zowel de docent als de leerling die het voorval filmde en verspreide staan te wachten.

De schoolleiding meldt in de brief dat de conclusies en de daaropvolgende beslissingen begin van de week worden verwacht. Dan volgen gesprekken met alle betrokkenen. Vermoedelijk rond het midden van de week kan dan naar buiten worden gebracht wat er met de geschorste docent en de leerling gaat gebeuren.

Straf

Het Staring College heeft inmiddels laten weten dat ook de betrokken leerling een straf wacht. Het is namelijk verboden om te filmen in de school. Voor overtreding van dat verbod bestaat overigens geen vaste strafmaat. Dat wordt per geval bepaald, zo luidt de uitleg.

De docent kwam in de problemen nadat de video vorige week donderdag openbaar werd gemaakt. Hij werd nog dezelfde dag geschorst. De beelden werden voor iedereen zichtbaar omdat de computer was verbonden met een beamer.