Eigenaren Reudink-terrein in gesprek met monumentencoach

0
Een schets van de beoogde woonwijk langs de Berkel. Linksboven op het gekleurde gedeelte staat nu de oude molenromp (bron: ramdhanivastgoed.nl)

LOCHEM – Via de projectontwikkelaar Ramdhani Vastgoed zijn de eigenaren van het voormalige Reudink-terrein aan de Graaf Ottoweg in gesprek met de gemeentelijke monumentencoach Martijn Haitink. Inzet is de oude molenromp waarvan sommige Lochemers vinden dat deze behouden moet blijven voor de plaatselijke ‘skyline’.

De beide eigenaren van het terrein zijn rasechte Lochemers. Gerrit kaemingk en Henk Beltman zijn beiden actief in het vastgoed. Beltman geeft meteen toe dat het ook voor hemzelf wel even wennen zal zijn als je over enige tijd Lochem binnenrijdt zonder die markante toren. ,,En…, ook het nieuwe wijkje dat wij in gedachten hebben zou best z’n identiteit kunnen ontlenen aan de molenromp”, zo voegt hij eraan toe.

Uitvoerbaarheid

Henk Beltman zegt dan ook dat de eigenaren het gesprek met de monumentencoach niet met ‘de hakken in het zand’ zijn ingegaan. ,,Maar het moet zowel bouwtechnisch als economisch wel uitvoerbaar zijn en dat ziet er eerlijk gezegd niet goed uit”, zo zegt hij. Ook oud-eigenaar Jan Reudink zei deze week nog tegen LochemsNieuws dat het pand in erg slechte toestand verkeert en in zijn ogen zelfs gevaarlijk.

De monumentencoach kwam in beeld nadat het Lochemse college van B&W een aanvraag van Erfgoedvereniging Heemschut, om de oude molenromp tot monument te bombarderen, afwees.

Sloopvergunning

Overigens is er al sinds eind 2017 toestemming om te slopen. Volgens Beltman heeft de slopershamer nog niet toegeslagen omdat eerst op allle fronten zeker moet zijn dat de beoogde woonwijk er komt. Hij wil zou niet op zijn geweten willen hebben dat er wordt gesloopt en dat de plannen vervolgens niet doorgaan.

Meer over de plannen is HIER te vinden.

Reactie

Monumentencoach Martijn Haitink laat via de afdeling communicatie van de gemeente Lochem weten dat hij momenteel niets heeft toe te voegen aan het bovenstaande.