Rubber Verwerking Nederland (Doornberg) vertrekt uit Almen

0
Doornberg Recycling aan de Scheggertdijk in Almen (archieffoto: LochemsNieuws)

ALMEN/LOCHEM – Rubber Verwerking Nederland, dat in Almen beter bekend is als Doornberg Recycling, vertrekt na veel vertraging eindelijk van de Scheggertdijk. De verhuizing naar een bedrijventerrein in Enschede is rond, zo laat de gemeente Lochem weten. Op het terrein in Almen kan de gemeente aan de slag met de ontwikkeling van woningbouw.

In december van het afgelopen jaar werd duidelijk dat de vergunning in Enschede rond was. Toen is begonnen met het verhuizen van de bergen rubber – meest autobanden – naar Enschede. Om het daar allemaal kwijt te kunnen, moest het materiaal op de nieuwe locatie worden verkleind. Dat kostte meer tijd dan verwacht. Tijd en vertraging waren de afgelopen jaren de meest voorkomende woorden in het dossier Doornberg.

Reactie wethouder

Wethouder Robert Bosch: “De vertraging was natuurlijk vervelend voor alle partijen. Omwonenden ervoeren langer overlast en de gemeente en de ondernemer maakten extra kosten. De gemeente kon ook niet verder met de ontwikkeling van het terrein. Voor omwonenden, het bedrijf en voor onszelf zijn we blij dat we er nu een punt achter kunnen gaan zetten. Op naar een nieuwe toekomst!”

Financiële afwikkeling

Over de financiële afwikkeling gaat de gemeente met de ondernemer in gesprek. Aan de
Scheggertdijk gaat de gemeente 7 bouwkavels ontwikkelen. Eerst begint ze met de voorbereiding van de sanering van de grond. Wanneer de bouwwerkzaamheden starten is nog niet bekend. De bouwkavels worden zeker geen prooi voor starters. De gemeente denkt aan grote kavels om de kosten van uitkoop en sanering terug te verdienen.

Lees HIER een eerder bericht met veel achtergronden over de gevoerde procedure en de financiële consequenties.

*