Zeker 40 Oekraïners bij particulieren in gemeente Lochem

0
(bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – Bij particulieren in de gemeente Lochem worden tot nu toe zeker 40 mensen uit Oekraïne opgevangen. Dat blijkt uit gegevens van de gemeente Lochem. Dat kunnen er in werkelijkheid meer zijn. De gemeente heeft alleen zicht op vluchtelingen die zijn ingeschreven of die een afspraak hebben om zich te laten inschrijven.

Tot maandagmiddag waren 10 mensen daadwerkelijk ingeschreven in de Basisadministratie personen. Voor nog eens 30 mensen zijn afspraken gepland voor inschrijving. De gemeente vraagt particulieren die thuis vluchtelingen opvangen om dit te melden. Een afspraak maken voor inschrijving kan via telefoonnummer 0573 289 22 22.

Scheperskamp

Voor de grootschalige opvang richt de gemeente zich nu eerst op de opening van Fletcher hotel De Scheperskamp. Daar is vanaf donderdag plek voor noodopvang van 105 mensen die Oekraïne zijn ontvlucht. Ook vinden er gesprekken plaats met Europarcs Resort De Achterhoek.

Twee weken geleden meldde burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve dat er mogelijk een hotelboot in het Twentekanaal kan komen. Die mogelijkheid wordt volgens een woordvoerder van de gemeente nog wel onderzocht maar er is momenteel geen nieuws over te melden.