Zomerfeest Lochem: eten, drinken en muziek

0
(bron: livinglochem.nl)

LOCHEM – Zaterdag (19 augustus) is het zo ver. Dan beleeft Lochem de eerste editie van het Zomerfeest dat wordt gehouden op de Kleine Markt. De voornaamste ingrediënten zijn: foodtrucks, een speciaalbieren-bar en muziek. Kinderen kunnen zich uitleven op een stormbaan. Het begint allemaal om 16.00 uur.

Bourgondisch
Een bourgondische zomerfeest noemen de organisatoren het zelf. Het evenement is een voortzetting in andere vorm van Living Lochem, dat voorheen op de (grote) Markt werd gehouden. Eten en drinken staan centraal. Zo is er een bar met speciaalbieren, wijnbar, een pizzabakkerij in een Jeep, een Molukse foodbar en de Kippen Preuverieje.

De BurgerMeesters (eigen foto)

BurgerMeesters
Uit Lochem komen de BurgerMeesters die, zoals de naam al doet vermoeden, onder meer ambachtelijk bereide burgers serveren. Ze bieden ook borrelhapjes.(Binnenkort een interview met de Meesters zelf op LochemsNieuws!)

New Vintage
Het podium wordt centraal opgesteld en vormt letterlijk het epicentrum van het feest. Er zijn twee bands gecontracteerd. New Vintage is gespecialiseerd in covers uit de jaren ’50 en ’60 maar schroomt uitstapjes naar wat minder belegen werk niet.

The Pianohouse
Later op de dag volgt een optreden van The Pianohouse (video hieronder). Ook daarbij draait het om covers maar meest van latere datum. Robbie Williams, U2, Coldplay en meer. Veel meer, want de band speelt vaak op plaatsen waar het publiek ter plekke verzoekjes kan indienen. En ze hoeven bij nooit nee te verkopen.