31 augustus: 3e Zomerfeest op Kleine Markt

0
De bestuursleden van de stichting Living Lochem kijken uit naar het Zomerfeest. Vlnr: Annematie Tragter, Michel van Wijk, Igo Krabbenborg, Hugolien Nobel en Jeroen Vermeer (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Op de Kleine Markt wordt op zaterdag 31 augustus vanaf 16.00 uur de 3e editie gehouden van het Zomerfeest. Muziek, eten en drinken zijn de voornaamste ingrediënten. Voor de live-muziek tekenen dit keer 2 bands: Se7en en Headline.

Lokale partners

De Stichting Living Lochem is vorig jaar begonnen met de samenwerking met lokale partners. Dat wordt dit jaar voortgezet. Zo is een speciale wijnbar van Wijnimport Lochem van Rob Finster. Bakker Bart biedt smoothies en de culinaire inbreng komt van de restaurants Kawop en Zwijnshoofd. En net als vorig jaar is er een bar met speciaalbieren.

Sponsors

Het Zomerfeest is mede mogelijk gemaakt door een tweetal sponsors. ING private banking en hypotheken deed een duit in het zakje, evenals Thoma Post Makelaars. De organisatie bestaat uit 7 leden en zij krijgen in de uitvoering steun van een flink aantal vrijwilligers. Voorzitter Michel van Wijk: ,,Met dit team hebben dit jaar ook Blues Rond de Kerk tot een succes gemaakt. Best bijzonder, want voor ons was dat de eerste keer. Dat het met een andere organisatie toch slaagt zegt ook iets over de kracht van het evenement.”

Overkapping

Vorige jaar werd het Zomerfeest geteisterd door regen en zelfs hagel. Toen was er in allerijl een overkapping geregeld. Die zorgde er weliswaar voor dat bezoekers droog bleven maar schiep ook een afstand tussen publiek en podium.

Voor dit jaar is uit voorzorg een grotere overkapping geregeld, waaronder publiek, bands en de centrale bar een plek vinden. Bij mooi weer blijft er uiteraard voldoende buitenruimte over om te vertoeven.

Coverband Se7en

Se7en is zoals de naam al zegt een 7-koppige band uit Borculo. De pop-rock-coverband met maar liefst 3 zangeressen speelt onder meer repertoire van Ilse de Lange, Supertramp, James Morrison, U2 en Fleetwood Mac.

Headline

De band die het feest afsluit heet Headline en komt uit Hengelo (O.). Nog een maatje groter dan Se7en, met 9 leden. Daaronder 2 zangeressen en 3 blazers. Dat maakt de band erg veelzijdig. Headline bestaat sinds 2012 en is qua bezetting een bijzondere mix van oude rotten in het vak en jong talent. Zelf noemen ze zich een ‘feest- en coverband’.

Op het repertoire staan zowel Nederlandse popsongs van onder meer Bløf, Borsato en The Scene als Engelstalig werk van artiesten als Robbie Williams, Anouk, Stevie Wonder en Earth, Wind & Fire. Bekijk HIER een promotie-video van de band.

Informatie

Evenement: Zomerfeest Lochem
Datum/tijd: 31 augustus vanaf 16.00 uur
Locatie: Kleine Markt (Bierstraat) Lochem
Meer informatie op: Facebook