Geen Oranjenacht meer aan vooravond Koningsdag

0
Beeld van de Oranjenacht van 2017 (archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Met Koningsdag in aantocht beginnen sommige Lochemers zich af te vragen wat ze kunnen verwachten tijdens de Oranjenacht. Het antwoord is simpel: De Oranjenacht is niet meer.

De Stichting Kleine Markt Lochem organiseerde naast de Oranjenacht ook Blues Rond de Kerk. Dat laatste evenement gaat overigens wél gewoon door. De stichting werd gedragen door een aantal horeca-ondernemers op en rond de Kleine Markt. Na een aantal afhakers vonden de meeste overgebleven ondernemers het organiseren van twee evenementen te zwaar worden.

Wisselend succes

Wat de Oranjenacht betreft speelt ook mee dat het evenement te kampen had met wisselend succes. Dat succes viel of stond met de weersomstandigheden en die kunnen eind april nu eenmaal nogal wisselend zijn. De afgelopen jaren verregende een editie totaal en een andere vond plaats bij vorst aan de grond. Dat maakte het ook financieel wat ‘ingewikkelder’.

Blues Rond de Kerk

De organisatie van Blues Rond de Kerk wordt overgenomen door de Stichting Living Lochem, die ook tekent voor het jaarlijkse Zomerfeest op de Kleine Markt. Living Lochem wil het concept van Blues Rond de Kerk de komende jaren proberen te verbreden. De programmering voor dit jaar wordt binnenkort bekend gemaakt. Het staat voor 27 juli op de agenda.