Woning in deel dr. J. vd Hoevenschool in Epse

0
Het gedeelte van de J. vd Hoevenschool aan de Hassinklaan in Epse (bron: Google Streetview)

EPSE/LOCHEM – Een deel van de dr. J. vd Hoevenschool aan de Hassinklaan in Epse wordt een woning. Het gaat om het oudste deel van het pand waarvan enkele lokalen niet meer worden gebruikt. Tussen school en woning komt een afscheiding.

Dit heeft de gemeente Lochem donderdag later weten. Op deze manier blijft het totale pand behouden en de maatschappelijke bestemming blijft deels behouden. De omliggende grond en het plein aan de Hassinklaan worden grotendeels privéterrein. Een deel blijft, in overleg, toegankelijk.

Sloop was optie

Het schoolbestuur heeft aangeven 4 lokalen niet meer nodig te hebben. Aanvankelijk leek sloop de beste oplossing. De Dorpsraad Epse & Joppe wilde graag dat het pand een maatschappelijke bestemming zou krijgen. Het lukte echter niet om dit van de grond te krijgen.

Koper

Een gezin uit Epse koopt het leegstaande gedeelte van de school nu om er te gaan wonen en om deels te gebruiken voor maatschappelijke activiteiten. Na goed overleg met de school en de koper is het college van B&W van de gemeente Lochem akkoord en is deze week besloten het bestemmingsplan te wijzigen naar ‘wonen’.

Procedure

De komende maanden wordt de tussenwand tussen het leegstaande gedeelte en de school aangebracht en de bestemmingsplanprocedure doorlopen. Zonder tegenslag wisselt het betrokken deel van het gebouw dan definitief van eigenaar.

Ruimte voor activiteiten

De nieuwe eigenaren zijn van plan het pand te verbouwen en het plein een nieuw, groen karakter geven. Op het terrein blijft, in overleg met de eigenaren, ruimte voor dorpse en maatschappelijke activiteiten.