Stadsplatform mikt op breed draagvlak binnenstad

2
(Deel; van) een flyer over het Stadsplatform Landstad Lochem

LOCHEM – Inwoners, (horeca)ondernemers en cultuurverenigingen in Lochem worden opgeroepen deel te nemen aan het Stadsplatform Landstad Lochem. Het doel: betrokkenen laten meedenken en -praten over de uitvoering van de plannen voor de binnenstad. Volgende week beginnen een aantal kick-off-bijeenkomsten.

Het Stadsplatform is een initiatief van de Lochemse Ondernemersvereniging (LOV) en werkt nauw samen met de gemeente Lochem. De gemeente vindt het belangrijk dat alle plannen breed gedragen worden in de stad.

Gesprekspartner

Eén van de belangrijke doelen van het Stadsplatform is een georganiseerde gesprekspartner zijn voor de gemeente bij de uitvoering van de plannen zoals de herinrichting van de binnenstad. Het Stadsplatform bestaat straks uit vier onderdelen: bewoners, cultuurverenigingen, horeca- en andere ondernemers. Zo kan elke groep de eigen belangen en ideeën inbrengen.

Projectleider

Projectleider van het Stadsplatform Ellis Brinkman zegt: ,,Lochem heeft een prachtige historische binnenstad. Maar het kan nog beter en daar wordt de komende jaren ook volop in geïnvesteerd door de gemeente. Dit is het moment om mee te denken. Het is toch geweldig wanneer het straks klaar is en jij weet wat er door jouw stem is toegevoegd? Heldere adviezen voor de gemeente over de zaken die jij van belang vindt.”

Plannen binnenstad

De ruimtelijke visie voor de binnenstad is samen met inwoners en ondernemers tot stand
gekomen. Dit betekent dat de kleine en grote markt het kloppend hart van Lochem
moeten worden. De oude stads-entrees komen terug. De looproutes naar de binnenstad worden verbeterd. Het verkeer in en om de binnenstad moet veiliger en beter doorstromen.

Over de plannen schreef LochemsNieuws eerder DIT bericht.

Uitvoeringsagenda

Op dit moment start de gemeente met de uitvoeringsagenda. Hierin staat welk onderdeel
wanneer wordt aangepakt. Wethouder Eric-Jan de Haan hierover: ,,De visie is helder maar juist bij de uitvoering kunnen we rekening houden met de wensen van Lochem. Daar is het
Stadsplatform Landstad Lochem een heel mooi middel voor.”

Kick-off-bijeenkomsten

Er zijn vier kick-off-bijeenkomsten voor de vier verschillende groepen op touw gezet: Op woensdag 26 juni voor bewoners, op donderdag 27 juni voor cultuurverenigingen, op maandag 1 juli voor de horeca en op dinsdag 2 juli voor ondernemers. Alle bijeenkomsten vinden plaats in het Stadshuus (Markt 3) en beginnen om 19.30uur.

Doel van de bijeenkomsten is om afgevaardigden van de verschillende groepen te vinden voor het platform. Aanmelden is niet nodig.

2 REACTIES

  1. Hoe zit het dan met Lochem 3.0?
    We horen er weinig van bestaat het nog?
    Daar is aardig wat gemeentelijk geld naar toe gegaan.
    Of mogen we het daar niet meer over hebben?.

  2. Misschien handiger om al die plannen van de vorige “inspraakronden” eens uit de kast te halen. Wat is er bijvoorbeeld gedaan met alle ideeën uit de raadscommissie groepen voor een sprankelende binnenstad?

Comments are closed.