Nog plek bij workshops: ‘Suppen met je hond’

0
Fotocollage van een workshop 'Suppen met je hond' (bron: www.dehelpendepoot.nl)

LOCHEM – Suppen met je hond? Nee, dat heeft niets te maken met Duitse soep. SUP staat voor StandUp Padding. Staand peddelen op de surfplank dus. Dat kan ook met de hond. Naast de fun versterkt het de vertrouwensband tussen viervoeter en baasje. Op 13 juli zijn er workshops in Lochem.

Stefanie Kruizinga van De Helpende Poot uit Neede biedt hondenactiviteiten en workshops in de regio. Zelf kwam ze in Nieuw Zeeland in contact met suppen. Inmiddels geeft ze trainingen aan anderen die het ook willen leren.

Voorbereiding

Er is namelijk wel enige voorbereiding aan vooraf. Het is geen kwestie van op de plank stappen en wegwezen. ,,De hond moet eerst leren op de plank te zitten of te staan. Dit moet rustig en verantwoord begeleid worden. Als de hond stress ervaart is het belangrijk te stoppen voor dat moment,” aldus Stefanie Kruizinga.

Zitten mag ook

Ook de baasjes hoeven overigens ook niet  bang te zijn dat ze direct op de plank moeten staan. In eerste instantie kan ook prima worden gezeten op de knieën of het achterwerk.

Zaterdag 13 juli is De Helpende Poot in Lochem om workshops ‘Suppen met je hond’ te geven. Er zijn nog plekken vrij.

Aanmelding noodzakelijk

Op de website www.dehelpendepoot.nl en op de Facebookpagina staat meer informatie en via die weg kunnen belangstellenden zich ook aanmelden. Vooraf opgeven is noodzakelijk omdat de groepen uit maximaal 5 koppels bestaan.