Wielertheater met oud-renner Gert Jakobs

0
Gert Jakobs (r) en Laurens Jan Stam (foto PR)

LOCHEM – Oud-wielrenner Gert Jakobs komt op vrijdag 20 oktober naar de Schouwburg Lochem. Hij verzorgt samen met Laurens Jan Stam en muzikant Bert Reijlink een wieleravond.

Stam is onder meer redacteur en columnist bij HoltenExtra. Hij ondervraagt Jakobs over diens loopbaan en over de wielerwereld in het algemeen. Door de muziek van Bert Reijlink onderscheidt de voorstelling zich van de lezingen die Jakobs regelmatig geeft.

Het idee voor deze avond kwam van Stam nadat hij met Jakobs een presentatie deed voor de Triathlon van Holten. ,,Dat beviel ons beiden erg goed en we kregen veel reacties, dat ik toen dacht ‘daar moeten we iets mee doen’”, vertelt Stam. ,,Toen heb ik tijdens het sporten een soort verhaallijn bedacht waarin deze avond gegoten kan worden.”

Onderwerpen die aan de orde zullen komen zijn onder andere de pieken en dalen in de carrière van Jakobs, doping, de angst om te vallen, wat is het geheim van dalen en waarom hebben wielrenners vaak nog een oorring.

,,Als wielerliefhebber kijk ik sinds de jaren 80 al naar deze sport en heb dan vaak allemaal vragen en dat zullen anderen thuis ook hebben. Nou die vragen ga ik deze avond stellen en Gert kan met zijn mooie manier van vertellen hier op amusante wijze antwoorden op geven. En uiteraard blijft Gert na afloop ook nog even om vragen van mensen te beantwoorden tijdens de borrel in de bar”, vertelt Stam.

De avond is mede mogelijk gemaakt door de bakker en wielerliefhebber Dick ten Broeke. Zijn bakkerij bestaat deze maand precies 100 jaar. Ook accountantskantoor De Jong & Laan deed een duit in het zakje.

Kaarten kosten 16 euro en te krijgen via de website van de schouwburg.
Aanvang: 20.00 uur.

Hieronder een teaser voor de voorstelling: