Spc Lochem pakt eerste punten; Witkampers verliest

0
Lochem - Albatross 1-0 foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Spc Lochem heeft in de derde wedstrijd van de competitie de eerste punten binnengesleept. De thuiswedstrijd tegen Albatross uit Apeldoorn werd met 1-0 gewonnen. Witkampers had het moeilijk tijdens de uitwedstrijd tegen SV Zwolle en ging met 3-1 onderuit.

Het Lochemse doelpunt werd gescoord door Thijmen Doeve. De wijze waarop is bijzonder te noemen. De Zwolse doelman verkeek zich op de snelheid van de op hem af stormende Doeve en schoot de bal via de Lochemse speler in zijn eigen doel.

Het doelpunt viel in de 34ste minuut. Omdat een tweede treffer uitbleef, bleef het spannend tot de laatste minuut. Die spanning vertaalde zich ook in 5 gele kaarten, waarvan 4 voor de gasten. Met de winst zitten de eerste 3 punten van dit seizoen in the pocket. De vorige twee wedstrijden tegen  SV Zwolle en VV Ruurlo werden verloren.

Witkampers stond in Zwolle met 1-0 achter. Na rust liepen de Zwollenaren uit naar 3-0. In de 85-ste minuut redden de Larenaren de eer en werd de eindstand bepaald op 3-1.

Omdat Witkampers de eerste twee duels gelijk speelde zijn de 3 punten van Lochem genoeg om de Larenaren voorbij te streven op de ranglijst. Op 29 oktober treffen de clubs elkaar voor de eerste gemeentelijke derby van dit seizoen.