Werk aan Kapperallee Eefde duurt langer dan gedacht

0
De verschillende fases van de aanpak van de Kapperallee (bron: gemeente Lochem)

EEFDE – De reconstructie van de Kapperallee in Eefde gaat langer duren dan de bedoeling was. Aanwonenden, ondernemers en andere betrokkenen zijn hierover geïnformeerd door de gemeente Lochem. De afsluitingsduur voor doorgaand verkeer van de Kapperallee is geen 12 weken, maar maximaal 20 weken. De afsluiting is nu gepland vanaf dinsdag 23 april 2019 tot en met uiterlijk vrijdag 6 september 2019. 

Lock to Twente (L2T) bouwt in opdracht van Rijkswaterstaat een tweede sluiskolk in Eefde. Ook richt deze aannemer in opdracht van gemeente Lochem de Kapperallee opnieuw in. De afgelopen weken hebben de nutspartijen, de gemeente en L2T intensief overlegd om de uitvoering voor te bereiden.

Gebleken is dat de planningen van L2T en de nutsbedrijven niet volledig synchroon lopen, waardoor meer tijd nodig is.

Bereikbaar

Het langer afsluiten van de Kapperallee raakt aanwonenden, ondernemers en andere betrokkenen op diverse manieren. De overlast wordt zoveel mogelijk beperkt, zo belooft de gemeente. Door omleidingen in te stellen -onder andere via de Eefdese Brug – blijven alle
bestemmingen bereikbaar.

Het werk wordt in fasen uitgevoerd. De data zijn te vinden op de afbeelding bij dit artikel.

Inloopspreekuur op 4 april

Op donderdag 4 april van 15.00 tot 16.30 uur wordt in de bouwkeet bij de sluis een inloopspreekuur gehouden. Een medewerkers van het omgevingsteam beantwoordt dat vragen die nog leven onder de betrokkenen.