Tejatertick met klassieker The Mousetrap in Jansstheater

0
Tejatertick foto: PR)

LOCHEM – Toneelvereniging Tejatertick uit Oost-Gelderland, speelt dit jaar het beroemde stuk ‘The Mousetrap’ van Agatha Christie. Dit is de langst lopende toneelvoorstelling ter wereld.

Het verhaal van ‘The Mousetrap’ is nog nooit verfilmd. Christie heeft namelijk in haar testament laten vastleggen dat het stuk niet verfilmd mag worden zolang het nog in het theater wordt gespeeld. In de toneelwereld geldt het stuk als het best bewaarde geheim en is haast heilig.

Engels pension

‘The Mousetrap’ speelt zich af in het Engelse pension Monkswell Manor in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Een aantal gasten is ingesloten door de sneeuw en zit vast in het
pension van het echtpaar Giles en Mollie Ralston.

In de omgeving van het hotel heeft eerder die dag een moord plaatsgevonden. Een brigadier van politie bezoekt vervolgens het hotel omdat zij vermoedt dat de moordenaar (of moordenares) zich in het hotel schuilhoudt.

Moordenaar

De spanning loopt nog verder op als er een nieuwe moord plaatsvindt. Het blijkt al
snel dat alle aanwezigen een motief hebben voor de moord en dat ze in de gelegenheid
waren om deze te plegen. Door de vreselijke sneeuwstorm kan niemand het hotel verlaten en zitten ze met elkaar opgescheept.

De gasten en de brigadier verdiepen zich in elkaars geheimen om de moordenaar boven water te krijgen, voordat er een nieuw slachtoffer valt. Wie is deze moordenaar en wat is zijn/haar motief?

13 april: Jansstheater

Onder regie van Sasha ter Mors speelt Tejatertick ‘The Mousetrap’ op zaterdag 13 april (20.00 uur) in Jansstheater aan de Emmastraat in Lochem.

Andere speeldata zijn: zaterdag 6 april (20.00 uur) in Theater De Storm in Winterswijk en vrijdag 12 april (20.00 uur) in het Barghse Huus in ’s Heerenberg.

Tickets

Online kaartverkoop voor de voorstellingen via www.tejatertick.nl.
Kaarten kunnen ook aan de deur gekocht worden. Let op: er kan aan de deur alleen met contant geld betaald worden.