Verdiende puntendeling BC Bousema tegen Dallinga.com

0
Foto ter illustratie

(door Jaap Gönning)
LOCHEM – De driebanders van BC Bousema zijn de competitie in de eredivisie driebanden met een puntendeling begonnen. Halverwege stond het in Lochem tegen Dallinga.com 2-2.

Sander Jonen begon in zijn partij tegen captain Berry Dallinga uitstekend met series van zeven en vier caramboles. Daarna stokte de machine een beetje maar dankzij een serie van 6 caramboles in de zestiende beurt stond het halverwege 25-17. In het tweede deel had de Amsterdammer moeite om zijn pijl uit het eerste deel vast te houden, maar uiteindelijk trok hij met 40-31 na 34 beurten aan het langste eind.

Van Schaik – Van Acker

Op de andere tafel keek Frans van Schaik in zijn partij tegen Steven van Acker na zes beurten tegen een 4-11 achterstand, maar dankzij een serie van acht caramboles in de twaalfde beurt, stond het hier halverwege 20-19. In het tweede deel leek Van Schaik de partij in 23ste beurt met een serie van zes naar zich toe te trekken, 30-26, maar de Belg gaf zich niet gewonnen, kwam langszij en won de partij na 32 beurten met 35-40.

Schröder – De Kleine

In de laatste twee partijen begon de Deen Allan Schröder tegen Anno de Kleine uitstekend en stond halverwege na 15 beurten op een 10-21 voorsprong. De Brabander, terug op bekend terrein, gaf zich echter niet gewonnen en bracht met een serie van tien caramboles de spanning weer volledig terug. In de 20ste beurt herpakte de Deen zich met een serie van vijf caramboles en liet daar direct een serie van vier op volgen. De Kleine moest het antwoord nu schuldig blijven en na 27 beurten ging met 24-40 de winst naar de debuterende Deen met een slotserie van vijf caramboles.

Galla – De Backer

Op de andere tafel ging de partij tussen Stefan Galla en Peter de Backer aanvankelijk gelijk op, 4-3 na zeven beurten, maar door series van tweemaal zes in de achtste en veertiende gingen de beide spelers na zestien beurten rusten met een tussenstand van 21-14. In het tweede deel kende De Backer met vier keer drie caramboles een prima begin en bracht hiermee na negentien beurten de stand weer in evenwicht.

In de 22ste beurt was het Galla die de nullen reeks doorbrak met een serie van vijf caramboles en stond na 26 beurten op een 32-24 voorsprong. Na vijf nullen op rij bracht de Belg met een serie van vier caramboles de spanning in de partij weer terug. Met de stand 33-32 maakten beide spelers er een mooi en spannend slot van. Galla scoorde een serie van vijf caramboles en De Backer antwoordde met een serie van vier, 38-36. Onder grote spanning was het Galla die met 40-38 na 38 beurten de winst naar zich toe trok.

Terechte uitslag

“Een terechte en verdiende puntendeling met veel spanning in de partij tussen Galla en De Backer. Deze kon tot het eind alle kanten op, maar gelukkig had Stefan de zenuwen goed in bedwang en was hij gefocust op een goed resultaat”, aldus captain Ronny Hazewinkel na afloop. Hij kon dit keer geen beroep doen op Johan Loncelle in verband met de corona maatregelen.