BC Bousema begint maandag aan strijd om het kampioenschap

0
Captain Ronny Hazewinkel van de driebanders van BC Bousema (foto: Jaap Gönning)

LOCHEM – De driebandenspelers van BC Bousema beginnen maandag (6/6) aan de finale om het kampioenschap van Nederland. De eerste wedstrijd tegen SIS Schoonmaak wordt thuis gespeeld. De return is op maandag 20 juni in Uden. Dat is ruim een week later dan de eerdergenoemde datum. Die bleek niet haalbaar voor de tegenstander omdat de zaal dan niet beschikbaar is.

Tekst: Jaap Gönning |  Redactie: Henri Bruntink

Tegenstander is SIS Schoonmaak uit Uden. “SIS is natuurlijk de grote favoriet en werd aan het begin van de competitie al aangemerkt als de kandidaat om de kampioenvlag te hijsen”, aldus Ronny Hazewinkel, de captain van de Lochemse formatie.

“Maar we zijn niet bij voorbaat kansloos, dat hebben we thuis wel bewezen toen wij met 5-3 aan het langste eind trokken. Ook nu zal SIS twee keer vol aan de bak moeten en wij hopen natuurlijk in de thuiswedstrijd een goed resultaat neer te zetten. Ook in de play-off wedstrijden tegen Cues & Darts hebben we onze klasse getoond en ook toen hebben we eigenlijk in de thuiswedstrijd plaatsing voor de finale al afgedwongen”, zo zegt Hazewinkel.

Geen keuze

De captain kan helaas niet kiezen wie hij gaat opstellen. “Door de vastgestelde regels mogen alleen spelers, die in de competitie meer dan elf partijen hebben gespeeld, worden opgesteld. Officieel kan ik over vijf spelers beschikken, maar Stefan Galla is in de eerste wedstrijd op vakantie en Anno de Kleine in de tweede. Voor mijn opstelling voor de eerste finalewedstrijd betekent dit dat ik met Martin Horn, Johan Loncelle, Anno de Kleine en Frans van Schaik de strijd in ga.”

Captain Jan van de Vorle van SIS kan wel over vijf spelers beschikken, maar hij heeft voor de eerste wedstrijd de keuze laten vallen op Eddy Merckx, Jean van Erp, Raimond
Burgman en Martien van der Spoel. De eerste twee partijen aan de Zutphenseweg in Lochem beginnen maandag om 13.00 uur. De tweede wedstrijd is dus op maandag 20 juni in Uden.