Veldmaat ICT biedt glasvezel op bedrijventerreinen Lochem

0
Foto ter illustratie (bron: pixaby.com)

LOCHEM – Veldmaat ICT uit Lochem biedt als officieel partner van Bright Access uit Enschede snel internet via glasvezel aan voor bedrijven op de Kwinkweerd, Aalsvoort, Hanzeweg, Larenseweg, Eekmolenweg, Hoeflingweg en Leichelweg. 

Kosten
Naar verwachting kunnen de eerste verbindingen komende zomer al worden opgeleverd. Belangstellende bedrijven betalen 500 euro aansluitkosten. De abonnementskosten beginnen bij 150 euro per maand. Voor bedrijfsverzamelgebouwen is het mogelijk om de hoofdaansluiting en de kosten voor vastrecht te delen.

Snelheid
Door bijvoorbeeld ook te gaan telefoneren via internet (VoIP) zijn er kostenbesparingen mogelijk. De internetsnelheid en de stabiliteit zijn hoger dan via een ADSL-verbinding, zo beloven Bright Access en Veldmaat ICT. Online-backupdiensten en andere cloud-oplossingen werken hierdoor beter en sneller.

Verstoken
De Lochemse bedrijventerreinen bleven net als het buitengebied tot nu toe verstoken van snel internet via glasvezel. Onlangs werd bekend dat plannen om daar verandering in te brengen ernstige vertraging oplopen. De Achterhoekse gemeenten, waaronder Lochem, overwegen nu het graafwerk zelf te gaan doen en een loos buizenstelsel aan te leggen. Ook via die weg gaat er  – als het al haalbaar blijkt te zijn – nog de nodige tijd overheen voordat het tot daadwerkelijke aansluitingen komt. 

Informatiepunt
Aansluiting via Bright Access werd begin maart ook al aan Lochemse ondernemers aangeboden via Broekhuis Automatisering in Holten, zoals destijds was te lezen op LochemsNieuws. Veldmaat ICT is nu door Bright Access aangewezen als het officiële informatiepunt voor Lochem.

Belangstellenden kunnen dit informatiepunt bezoeken aan de Haalmansweg 42 of via 0573-251812 vrijblijvend contact opnemen met Veldmaat ICT.