Al 1100 aanmeldingen voor burgerpanel ‘Lochem Spreekt’

0
Wethouder Ingrid de Pagter snijdt de taart aan (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Het burgerpanel dat zes weken geleden onder de naam ‘Lochem Spreekt’ werd gelanceerd heeft 1100 aanmeldingen. Volgens het Zutphense bureau Moventum, dat het panel voor de gemeente organiseert – is dat uitzonderlijk veel.

De taart van Moventem (foto: LochemsNIeuws)

Taart
Dat was woensdag aanleiding om een grote taart te bestellen bij bakker Dick ten Broeke. Bezoekers van het wekelijkse marktconcert in het Stadshuus werden ermee verrast. De taart van Moventum werd aangesneden door de nieuwe wethouder Ingrid de Pagter en slonk daarna snel.

Aanmeldingen
Van alle aanmeldingen komt 45% uit de kern Lochem. Dat zijn 504 aanmeldingen. Gorssel staat op nummer 2 met 14% (151) en Laren op 3 met 11% (119). In Eefde meldden zich 102 mensen aan. De percentages aanmeldingen komt redelijk overeen met het percentage inwoners ten opzichte van de hele gemeente. De stad Lochem scoort in dat opzicht hoog, terwijl Eefde wat achterblijft.

Binnen korte tijd was de taart al flink geslonken (foto: LochemsNieuws)

Eerste onderzoek
Aan het eerste onderzoek via het burgerpanel – waarvan de uitkomsten later deze maand bekend worden gemaakt – deden tussen 60 en 80 procent van de panelleden mee. Het is de bedoeling dat de gemeente Lochem vier keer per jaar vragen rond een bepaald thema voorlegt aan ‘Lochem Spreekt’.

Volgens woordvoerster Karin Notenboom is de gemeente blij met de aanmeldingen tot nu toe maar is het zaak ervoor te zorgen dat de deelnemers ook blijven meedoen.

Aanmelden kan overigens nog steeds. Dat kan via DEZE link