Home Media Uitzending Allemaal1.tv: Van politiek tot pindakaas

Uitzending Allemaal1.tv: Van politiek tot pindakaas

0
Martijn Kooren van Unieke Uitjes vertelt op Allemaal1.tv over zijn bedrijf (Foto: Roos Kiffen / Kiffen Fotografie)

LOCHEM/GORSSEL – De nieuwe uitzending van Allemaal1.tv die donderdag vanaf 18.30 uur is te zien via het YouTube-kanaal bevat veel onderwerpen en gasten uit de hele gemeente. Er is aandacht voor politiek, ondernemers, verenigingen en verloskunde. En er is ook weer muziek.

De uitzending is vanaf donderdag 14 januari 18.30 uur HIER te bekijken

Presentatrice Anke Tragter praat met twee bijzondere ondernemers uit de gemeente. Martijn Kooren van Unieke Uitjes uit Laren heeft zijn bedrijf in vijf jaar tijd al heel bekend gemaakt. Corona hakt er behoorlijk in, maar de Larense entrepreneur bedacht allerlei creatieve dingen om in ieder geval bezig te blijven. Boy Bouwmeester uit Lochem is pas net begonnen en houdt zich bezig met een heel andere tak van sport. Onder de merknaam VanThuys maakt hij pindakaas. Zijn producten zijn van louter pinda’s, met hooguit kruiden voor de smaak, gemaakt. En die pinda’s zijn afkomstig van duurzame teelt.

Carnaval en volleybal

Er zitten ook weer twee verenigingen aan tafel en ook die zijn nogal uiteenlopend van aard. Namens carnavalsvereniging De IJsselnarren uit Gorssel schuift voorzitter Arno Bruin aan. Van carnaval vieren komt dit jaar niet veel terecht, maar helemaal ongemerkt voorbij gaan is ook geen optie. Bruin vertelt wat de plannen zijn. Voorzitter Rudi Kramer van volleybalvereniging Vios uit Eefde vertelt hoe het zijn vereniging de afgelopen 10 maanden is vergaan. Gestaakte competities en andere activiteiten die soms wel en soms niet mochten doorgaan.

Marja Eggink op de bank

In de vaste rubriek ‘Op de bank met…’ praat Gerda Greutink dit keer met Marga Eggink-Meuleman uit het buitengebied van Laren. Zij is naast agrarisch ondernemer het langstzittende gemeenteraadslid in de gemeente. Ze is fractievoorzitter van de grootste partij, Gemeentebelangen, en daarnaast ook nog secretais van de VVV Lochem en ambtenaar van de burgerlijke stand.

De muziek komt deze week van Janna Berends. Zij heeft meegedaan aan Rabo-on-stage dat geldt als kweekvijver voor jonge talenten in de Achterhoek. Ze zingt en speelt gitaar.

Politiek

De rubriek Waan van de Dag gaat dit keer over de politiek. De raadsleden Marleen van der Meulen (Gorssel) en Erik Haverkort (Eefde) staan allebei op de kieslijst van hun partijen voor de Kamerverkiezingen in maart. Nu zijn ze nog fractievoorzitter van respectievelijk D66 en VVD. In het interview gaat het onder meer om de vragen wat iemand beweegt om de landelijke politiek in te gaan en wat je daarvoor moet doen.

De wekelijkse jeugdvlog komt dit keer van Boris Winkeldermaat. Hij is ook in de studio om er verder over te praten. Een andere vaste rubriek is de lokale geschiedenis. Namens het Historisch Genootschap zijn Paul Roodbol en Bert Brand te gast.

Verloskundige

Zwanger in coronatijd… Is dat anders dan normaal? Die vraag staat centraal in het gesprek met Margriet Wegman van verloskundigenpraktijk Anno. De thuisbasis in Deventer maar daaruit wordt ook het noordwestelijke deel van de gemeente Lochem bediend. In De Oldenhof in Gorssel wordt bovendien spreekuur gehouden. Om de zaak ook van de andere kant te belichten, komt de aanstaande moeder Renske van Heeckeren mee.

Hoe gaat het met de Graafschap Bibliotheken? Die vraag wordt gesteld aan Barbara Deuss. Uit de antwoorden blijkt dat de bieb veel meer doet dan alleen boeken uitlenen, zeker nu. De kijker krijgt bovendien nog boekentips voor zichzelf en voor de kinderen.

Video’s op locatie

Een aantal gasten zijn voor de uitzending ook op locatie bezocht door een filmteam van Allemaal1.tv. Dat leverde weer een paar leuke filmpjes op waarmee de verschillende items worden ingeleid.

LochemsNieuws is redactioneel partner van Allemaal1.tv

Arno Bruin van carnavalsvereniging IJsselnarren uit Gorssel blijft lachen. Bij Allemaal1.tv vertelt hij over wat er wel en niet kan tijdens carnaval. (Foto: Roos Kiffen / Kiffen Fotografie