Lijsttrekkersdebat Lochem op 9 maart live bij Allemaal 1 TV [video]

0

LOCHEM De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Op 16 maart kunnen inwoners van de gemeente Lochem hun stem uitbrengen op een van de 8 deelnemende partijen. Wie nog geen keuze heeft gemaakt of gewoon graag wil weten wat de standpunten zijn, kan op woensdag 9 maart van 19.30 tot 21.00 uur terecht op het YouTube-kanaal van Allemaal1 TV voor een live-verkiezingsdebat vanuit de raadzaal van het gemeentehuis.

De lijsttrekkers van de partijen gaan met elkaar in debat over 4 thema’s. Dit zijn: economie, klimaat & energie, wonen en sociaal domein. Tijdens de debatjes van 10 minuten wisselen steeds twee lijsttrekkers hun standpunten. Een inwoner vertelt telkens ter introductie wat hij/zij van de politiek verwacht op het betrokken thema.

Pitch

Per thema krijgen steeds 4 partijen de kans om via een zogeheten pitch van maximaal een minuut te vertellen wat daarover in hun verkiezingsprogramma staat. Op LochemsNieuws staat van 3 tot 9 maart een poll met vragen over de 4 thema’s. Met de uitslag kunnen de lijsttrekkers tijdens het debat worden geconfronteerd.

De leiding van het debat is in de ervaren handen van Jan Bart Wilschut. Hij leidde bijna 4 jaar geleden ook de coalitie-onderhandelingen. Anke Tragter presenteert het geheel en burgemeester Sebastiaan van ’t Erve legt uit wat het belang van stemmen is. Er is een muzikale inbreng van streektaalzanger Jan Ottink.

Live en terugkijken

De uitzending is vanaf 19.30 uur live te volgen via het YouTube-kanaal van Allemaal1 TV. Daarna is het daar op elk gewenst moment terug te kijken.

Meedoen aan de poll? KLIK HIER!