Bekijk hier de nieuwjaarsuitzending van Allemaal1 TV [video]

0

LOCHEM/GORSSEL – De nieuwjaarsreceptie van de gemeente kan dit jaar opnieuw niet doorgaan. Als alternatief heeft Allemaal1 TV een speciale nieuwjaarsuitzending gemaakt. Deze is te zien door hierboven op de play-knop te klikken. De uitzending start zaterdagavond (8/1) om 19.00 uur. Daarna is deze op elk gewenst moment terug te kijken.

Veel onderdelen werden op locatie gefilmd, maar helemaal bovenin de Oocon-silo aan de Goorseweg in Lochem (52 meter hoog) werd een tijdelijke studio ingericht, met een vorstelijk uitzicht over Lochem. Aan het einde van de uitzending zijn zelf gefilmde nieuwjaarswensen te zien van vertegenwoordigers van politieke partijen, verenigingen, bedrijven en organisaties.

Onderwerpen

In deze speciale uitzending de volgende onderwerpen:
– Burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve wenst de inwoners mooie dingen voor 2022. Dit doet hij op 3 locaties in de gemeente.
– Zorghelden blikken terug en vooruit.
– Een ode aan de in 2021 overleden gemeenteschrijver A.L. Snijders in de vorm van een videocompilatie en een tafelgesprek met zijn uitgever, een boekhandelaar in ruste en een boekhandelaar die nooit rust…
– Een bezoek aan de weduwe van A.L. Snijders, Ineke Swanevelt, in haar Amsterdamse woning.
– De maker van de muurschildering op de Oocon-silo vertelt over zijn ervaringen
– Vijf jongeren lieten zich inspireren door A.L. Snijders en schreven korte verhalen. Ze dragen deze zelf voor.
– De directeur van Oocon vertelt over de geschiedenis van de silo aan de Goorseweg, inclusief een impressie van het indrukwekkende gebouw.
– Muziek van De Pioniers, met de 0573-rap, en van de dialectrockers van Opschaakl’n.
Het programma is vanaf zaterdag 19.00 uur te zien via het YouTube-kanaal van Allemaal1 TV, op Lochem.nl, Allemaal1.tv en LochemsNieuws.nl.