Lochemer Remond Reichwein is er snel bij met drone-vliegbewijs

0

LOCHEM – Sinds januari heeft iedereen die met een drone wil vliegen een erkenning nodig van het RDW. Daar gaat een opleiding en een examen aan vooraf. Lochemer Remon Reichwein vond het bewijs al op 3 janauri in de brievenbus en hoort dus bij de eersten die officieel de lucht in mogen met een drone.

Remond woont sinds ongeveer drie-en-half jaar in Lochem en begon zo’n anderhalf jaar geleden met drones. Het werd al snel een hobby. “Ik begon met een simpele drone. Dat was meer speelgoed. Inmiddels heb ik twee professionele drones van het merk DJI. Die zijn heel stabiel. Ze blijven in de lucht hangen, je kunt er bij wijze van spreken een sigaretje bij draaien”, zo vertelt hij.

Examen

Een vliegbewijs gaat gepaard met een cursus bij een vliegschool. Voor het examen moet je de regels kennen en weten wat weersinvloeden met een drone doen. Enkele regels zijn: niet zonder toestemming van de autoriteiten boven de bebouwde komen vliegen, niet boven mensen en niet boven voertuigen. De maximale hoogte is 120 meter en je de drone moet uiteraard binnen het bereik van de bestuurder blijven. Naast een officieel bewijs krijgen de drones een uniek exploitantnummer.

Natuuropnamen

Remond Reichwein gaat regelmatig naar Ampsen om luchtopnames te maken. Een drone kan zowel fotograferen als filmen. Op zijn YouTube-kanaal staan al de nodige video’s, van onder meer de Berkel en ook van de kern van Lochem.”Ik vind het vooral mooi om natuuropnamen te maken”, aldus de kersverse erkende ‘drone-piloot’.

Bekijk meer drone-video’s op YouTube, via Drone Lochem.

In de onderstaande video is Remon Reichwein zelf te zien. De drone is hier zo afgesteld dat hij de eigenaar automatisch volgt. Dit heet tracking.