Doe mee! Poll over de verkiezingen

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

LOCHEM/GORSSEL – De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op 16 maart. Een week eerder, op woensdag 9 maart, houdt Allemaal1 TV een verkiezingsdebat dat live wordt gestreamd via YouTube. Via de poll op deze pagina willen we graag weten wat de mening van inwoners over de behandelde thema’s. Verder stellen we een aantal vragen over stemgedrag, maar de antwoorden daarop zijn niet verplicht.

De poll is zo ingericht dat er slechts één keer gestemd kan worden vanaf een IP-adres. Dit betekent dat mensen die vanaf hun werkplek in een bedrijf proberen te stemmen mogelijk de melding krijgen ‘Stemmen niet toegestaan’. Dit betekent meestal dat iemand anders binnen hetzelfde netwerk al heeft gestemd. Deze beperking is nodig om misbruik te voorkomen. Helaas kan dus ook maar één keer per huishouden worden gestemd, als er sprake is van een vast IP-adres. Bij een tweede poging kunnen de vragen wel worden beantwoord, maar na een klik op de stemknop verschijnt bovenaan de opmerking ‘Stemmen niet toegestaan’. Correcte stemmen krijgen de melding: ‘Bedankt voor je stem’.

Opmerkingen op Facebook, dat de poll niet zou deugen, zijn dus geheel onterecht. De beveiliging werkt.

De poll kan worden ingevuld tot woensdag 9 maart om 12.00 uur. De resultaten worden zichtbaar bij de start van de livestream, op diezelfde dag om 19.30 uur. De antwoorden op de eerste vier vragen zijn verplicht. Wil je de overige vragen liever niet beantwoorden? Dan kun je na vraag 4 naar beneden scrollen en op de stemknop klikken.

Deze poll kwam tot stand door samenwerking van LochemsNieuws en Allemaal1 TV.

POLL GESLOTEN.

Deze poll is gesloten

1. ECONOMIE: Ondernemers op bedrijventerreinen vragen de gemeente om minimaal een speciale ambtenaar in te zetten om industrieterreinen er beter uit te laten zien en te verduurzamen. Is dat een goed idee?
2. ENERGIE & KLIMAAT: Om klimaatneutraal te kunnen worden is een mix van zon en wind belangrijk. Moet Lochem naast zon ook inzetten op windenergie?
3. WONEN: Veel mensen hebben momenteel problemen om een passende en betaalbare woning te vinden. Met name jongeren en starters hebben het moeilijk. Is specifieke jongerenhuisvesting in elke kern noodzakelijk?
4. SOCIAAL: Sociaal beleid moet ertoe leiden dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Dat kost veel geld. Mag de gemeente (nog) meer geld uitgeven aan o.a. armoedebestrijding, jeugdzorg en participatie?
Antwoorden op de onderstaande vragen zijn niet verplicht.Je kunt dus ook meteen naar onderen scrollen en op de stemknop klikken
Weet je al op welke partij je gaat stemmen? Zo ja, welke partij?
Ben je trouw aan een partij of niet?
Mijn vertrouwen in de lokale politiek is:
Welk (lokale) thema vind je momenteel het meest belangrijk?