Tusselerhof Lochem op weg naar sloop en nieuwbouw

1
Artist-impression van de nieuwe Tusselerhof. (Bron: Oomen Architecten/Stichting Pro Senectute)

(klik voor een grotere versie op de foto’s in dit bericht)
LOCHEM/AMSTERDAM – Zorglocatie Tusselerhof in Lochem staat aan de vooravond van een omvangrijke nieuwbouwoperatie. Tusselerhof in de wijk Tusseler wordt volgend jaar gesloopt en nieuw gebouwd. De bewoners gaan in de tussentijd vrijwel zeker naar Huize St. Joseph aan de Bosweg.

De tuinzijde van de nieuw te bouwen Tusselerhof (bron: Oomen Architecten/Stichting Pro Senectute)

Lichte groei
Bestuursvoorzitter Bart Magielse van de stichting Pro Senectute, waar Tusselerhof onder valt, bevestigt de plannen. ,,De nieuwbouw omvat 40 plaatsen voor mensen met een verpleeghuisindicatie en daarnaast komen er 31 appartementen voor mensen die geen of lichte zorg nodig hebben. Dit betekent een lichte groei ten opzichte van de huidige situatie”. aldus Magielse. Momenteel zijn er 63 plaatsen.
Over het tijdelijke gebruik van het voormalige Huize St. Joseph is overleg gaande met de Zorggroep Sint Maarten, waaronder ook zorgcentrum Gudula ressorteert. Het aanpassen van St. Joseph is begin 2018 de eerste stap op weg naar de nieuwbouw van Tusselerhof.

Blik op een van de twee vleugels van de toekomstige Tusselerhof (bron: Oomen Architecten/Stichting Pro Senectute)

Architect
Het huidige gebouw stamt uit de zeventiger jaren en is aan vervanging toe. Het ontwerp van de nieuwbouw is van Oomen Architecten uit Breda. Het nieuwe gebouw krijgt twee vleugels met een centrale ontmoetingsruimte/restaurant bij de entree. Uit de bijgaande artist-impressions blijkt dat de architect heeft gekozen voor een combinatie van rechte lijnen en ronde hoeken. De bedoeling is dat het gebouw daardoor straks mooi integreert in de groene omgeving.  

Stichting Pro Senectute is ook eigenaar van de woonlocaties Hoog Langen en Stadenbos in Lochem. 

De plattegrond van de nieuw te bouwen Tusselerhof (bron: Oomen Architecten/Stichting Pro Senectute)

Pro Senectute

Tusselerhof is gelegen aan de rand van het groene Lochem in een parkachtig terrein met uitzicht op bos en heuvels (de Paasberg). Rondom de zorglocatie ligt een prachtige tuin waarin het heerlijk zitten en wandelen is. Het gebouw dateert uit eind zeventiger jaren en biedt plaats aan 63 bewoners.

1 REACTIE

Comments are closed.