LochemsNieuws nu via beveiligde verbinding

0
LochemsNieuws loopt vanaf nu via een beveiligde verbinding (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Vaste bezoekers van onze website kan al zijn opgevallen dat er in de adresbalk een slotje is verschenen en dat het adres nu met https:// begint in plaats van http://. De ‘s’ staat voor secure. Er is sprake van een veilige verbinding.

De webbrowser Google Chrome laat een groen slot en woord ‘veilig’ voor ons adres zien. In de browser van Microsoft (Edge) staat er een gesloten hangslotje in de adresbalk.

Voorrang
LochemsNieuws kreeg af en toe signalen van bezoekers dat ze een bericht kregen dat de site niet veilig zou zijn. Dat zou overigens alleen het geval zijn als we wachtwoorden of creditcard-gegevens van bezoekers zouden vragen en dat doen we niet. Door de nieuwe beveiligde omgeving krijgen bezoekers geen waarschuwingen meer. Voor LochemsNieuws is het belangrijk omdat beveiligde sites voorrang krijgen in de zoekmachine van Google.

Antagonist
De beveiliging is mogelijk gemaakt door de hostingprovider van LochemsNieuws. Antagonist uit Enschede is de eerste provider die alle klanten gratis SSL aanbiedt.  De provider host meer dan 100.000 websites en wil beveiligde verbindingen voor iedereen tot standaard maken.

Betrouwbaar
Omdat browsers steeds duidelijker tonen of een site al dan niet beveiligd is wordt het ook belangrijker om betrouwbaarheid uit te stralen. Antagonist stelt de dienst vanaf nu (11 april 2017) kosteloos beschikbaar. De installatie van het beveiligingscertificaat is volledig geautomatiseerd.

Volgens Antagonist is het slechts een kwestie van tijd, voordat zowel SSL als HTTP/2 overal de standaard worden. Het bedrijf en haar klanten zijn daarmee, naar eigen zeggen, klaar voor de toekomst.

Antagonist verzorgt voor ruim 55.000 klanten de webhosting en domeinnamen van meer dan 100.000 websites. De klanten zijn zowel particulier als zakelijk.

Kijk voor meer informatie op: www.antagonist.nl