Triathlon Holten: aanbod trainingen voor jeugd en volwassenen

0
(ftoto: PR Triathlon Holten)

HOLTEN – Jeugd en volwassenen die meedoen aan de Triathlon in Holten kunnen zich via de website van Stichting Triathlon Holten inschrijven voor diverse clinics. De clinics voor de jeugd van 9 tot en met 15 jaar wordt gegeven door de triatlonvereniging Triathlon Team Holten en ZPC Twenhaarsveld. Voor volwassenen vanaf 16 jaar zijn programma’s op maat samengesteld door de Holtense zwem-, fiets- en atletiekclubs.

Jeugdclinics

De jeugdclinics zijn geschikt voor deelnemers van ieder niveau. Je hoeft dus geen topsporter te zijn om mee te doen. Wie niet over een wielrenfiets of mountainbike beschikt kan gewoon een normale fiets meenemen. Voor de gevorderde jeugd die de onderdelen zwemmen, fietsen en hardlopen aardig onder de knie heeft is dit jaar een speciaal trainingsprogramma samengesteld. De vernieuwde opzet voor deze doelgroep is gebaseerd op de reguliere trainingen die ook de leden van TTH krijgen. Op deze manier wil de organisatie deelname aan de triatlonsport voor de ervaren jeugd aantrekkelijk houden. Het programma voor de jeugd bestaat uit vier trainingen op dinsdag 22 mei, 29 mei, 5 juni en 12 juni.

Clinics vanaf 16 jaar

Deelnemers vanaf 16 jaar worden in drie maanden tijd stap voor stap klaargestoomd door ervaren trainers van de Atletiekvereniging Holten, Wim Reinsgroep en Zwem- en Poloclub Twenhaarsveld. Zij brengen de juiste technieken bij, geven tips over het materiaal en geschikte voeding. Voor beginners en gevorderde triatleten zijn passende opties bedacht. Deze zijn afzonderlijk maar ook in combinatie te volgen. Wie het hardlopen beheerst maar nog een tandje bij moet zetten wat fietsen en/of zwemmen betreft kan zich bijvoorbeeld alleen voor de fiets- en zwemtrainingen inschrijven. Voor de combinaties worden verschillende kosten berekend.

De clinic voor hardlopen start maandag 26 maart, de fietsclinic op vrijdag 30 maart en de zwemtraining begin mei in het buitenbad.

Generale repetitie

Op vrijdag 22 juni wordt met alle deelnemers, jong en oud, het wedstrijdparcours van de Triathlon Holten verkend.

De Triathlon Holten heeft plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 juni. Voor meer informatie en inschrijving ga naar www.triathlonholten.nl