OM eist 2 jaar tegen Holtenaar voor ontucht in Lochemse instelling

0
Foto ter illustratie (bron: freepik.com)

HOLTEN/LOCHEM – Het Openbaar Ministerie eist 2 jaar cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, tegen een 44-jarige man uit Holten. Hij wordt beticht van ontucht met 3 meisjes van (destijds) 15 en 16 jaar. De man was jeugdhulpverlener in een instelling in Lochem. Het OM wil verder dat de man 5 jaar niet in de zorg mag werken en dat hij een schadevergoeding betaalt, die kan oplopen tot 12.000 euro. Uitspraak volgt over twee weken.

De Holtenaar is momenteel niet meer werkzaam in de zorg, maar zijn slachtoffers gaven tijdens de dinsdag gehouden zitting aan het vooral belangrijk te vinden dat hij voorlopig niet – en liefst nooit – meer kan terugkeren in een rol als hulpverlener.

De man ontkent niet dat hij de meisjes heeft aangeraakt, maar zegt dat het ging om ‘massage ter geruststelling’. De slachtoffers gaven aan bang te zijn, temeer omdat de man zei dat praten hem zijn baan zou kosten en dat er toch niks te bewijzen zou zijn. Eén van de meisjes – die al op de eerste dag in de Lochemse instelling met de ‘massages’ te maken kreeg – zei bang te zijn geweest dat ze verkracht zou worden. Er was sprake van aanraking van intieme lichaamsdelen.

De zaak kwam aan het rollen toen het 16-jarige meisje de zaak naar buiten bracht en aangifte deed. De verdachte ontkent het derde meisjes te hebben aangeraakt. Zijn advocaat pleitte voor dat deel van de aanklacht voor vrijspraak. Het betrokken meisje zou de aanklacht hebben verzonnen naar aanleiding van roddels over de kwestie. Haar verklaringen zijn volgens de raadsman van de Holtenaar niet specifiek of gedetailleerd.

Diverse regionale media deden vandaag verslag van de zitting van dinsdag in Zutphen. HIER is een verslag te lezen van Omroep Gelderland.