The Smartphone doneert aan giro 555

0
Eigenaar Farshid Hamkar van The Smart Phone in het filiaal in Lochem. (archieffoto LochemsNieuws)

LOCHEM – The Smartphone – met onder meer een vestiging aan de Molenstraat in Lochem – doneert vrijdag 7 en zaterdag 8 april 5 euro per verkocht telefoonhoesje aan giro 555 voor de hongersnood in Afrika. Eigenaar Farshid Hamkar, die zelf als vluchteling naar Nederland kwam, zegt: ,,Ik wil mijn succes niet alleen vieren. Ik wil graag mensen helpen die nu in dezelfde situatie zitten als mijn familie en ik 15 jaar geleden.”

Helpen
Farshid Hamkar vluchtte met zijn familie uit een uitzichtloze situatie in Afghanistan met als doel om in Nederland in veiligheid te leven. ,,En om een leven op te bouwen waarin wij niet alleen onszelf maar ook anderen kunnen helpen. Na vele jaren hard werken ben ik nu de eigenaar van vier, binnenkort vijf, telefoonzaken”, zo zegt hij. Hij besloot de actie van de samenwerkende hulporganisaties via giro 555 te steunen.    

The Smartphone heeft naast Lochem filialen in Zutphen, Lichtenvoorde en Winterswijk.