Gemeente Lochem maakt 34.336 euro over naar Giro 555

0
(bron: giro555.nl)

LOCHEM/GORSSEL – Lochem maakt 34.336 euro over naar Giro 555. Dat is 1 euro per inwoner van de gemeente en bedoeld om de nood in de aardbevingen getroffen regio’s in Turkije en Syrië te helpen lenigen. Dit is het gevolg van een maandagavond door alle partijen in de Lochemse gemeenteraad ingediende motie.

Namens alle partijen presenteerde fractievoorzitter Ria Leliveld van de VVD de motie. Ze noemde het een klein gebaar ten opzichte van het onmetelijke leed, maar wel eentje die uit het hart komt. “Om aan te geven dat we in gedachten bij de slachtoffer en nabestaanden zijn”, zo klonk het. Het bedrag moet komen uit de algemene reserve van de gemeente.

Actiedag

Namens het college van burgemeester en wethouders zegde burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve toe de motie uit te voeren. Maandagmiddag stond de teller, voor wat betreft het aantal geregistreerde inwoners, op 34.336. Dat wordt dus het aan Giro 555 over te maken bedrag. Maandagmiddag stond de teller van de inzamelingsactie op bijna 25 miljoen euro. De verwachting is dat dit bedrag snel stijgt als woensdag een landelijke actiedag wordt gehouden met onder meer een marathon-uitzending op NPO 1.

Wie zelf wil doneren kan terecht op giro555.nl