Stuur een kaart naar de laatste bevrijders van Lochem

1
George Cantello (links) en Jeff Ingleton zijn de laatste twee bevrijders van Lochem die nog in leven zijn (eigen foto)
LOCHEM – Het vermaledijde virus steekt een stokje voor de viering van 75 Jaar Bevrijding. En het verhindert ook de komst van de twee laatste nog in leven zijnde Engelse bevrijders van Lochem. Jeroen Albers en Berry en Yvonne Swarthoff zijn nu een actie gestart om hen te laten weten dat we ze niet vergeten zijn. Het idee is om zoveel mogelijk kaarten te sturen.
Het gaat om George Cantello (95) en Jack Ingleton (100). Ze maakten deel uit van het Sommerset Regiment dat een doorslaggevende rol had in de bevrijding van Lochem op 2 april 1945.

Kaart of tekening

De initiatiefnemers roepen iedereen op om deze twee helden elk een kaart te sturen. Dat mag een gekochte en zelfgemaakte kaart zijn, maar ook een tekening van de kinderen is welkom. De kaarten worden verzameld en verstuurd naar beide heren.

Inleveradressen

Lever de post, voorzien van een postzegel, in bij het Liberation Museum in de Achterstraat of bij restaurant Mondani aan de Graaf Ottoweg. Daar kan het door de brievenbus.

Ook wordt iedereen opgeroepen om deze actie onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk mensen. Dat kan mondeling over via sociale media.

1 REACTIE

  1. Geweldige actie, maar ik weet niet zeker of deze vorm van dankbaarheid veilig is in deze trieste tijden, ik bedoel brieven sturen..

Comments are closed.