Veel verschillende maatregelen in winkels

0
De afbeeldingen in deze collage zijn ook terug te vinden in de fotogalerij hieronder (Foto's: vanLonden & LochemsNieuws )

LOCHEM/GORSSEL – In winkels in de gemeente Lochem worden veel verschillende maatregelen getroffen om het contact van mens tot mens tot een minimum te beperken. Ook worden de openingstijden vaak gewijzigd. LochemsNieuws verzamelde foto’s een groot aantal teksten en speciale maatregelen.

Disclaimer: In dit bericht concentreren we ons op de kern Lochem. De redactie van LochemsNieuws probeert zich zo weinig mogelijk te verplaatsen in de gemeente. Foto’s en meldingen uit andere kernen zijn uiteraard welkom. Die voegen we graag toe.

De maatregelen zijn zeer divers. De openingstijden zijn vaak aangepast. Dit betekent vaak later open en eerder weer dicht. Na 17.00 uur zijn veel winkels gesloten. Bij kapsalons heerst een wisselend beeld. Sommige zijn geopend anderen blijven voorlopig gesloten. De Wereldwinkel is alleen op vrijdagmiddag en zaterdag geopend en kringloopwinkel 2Switch blijkt voorlopig gesloten.

Lees verder onder de fotogalerij…

Geen cash geld

Verder hangen op vele winkeldeuren teksten die mensen oproepen om niet met contant geld te betalen en met de mededeling da het personeel geen handen schud. Ook zijn er bordjes die klanten verzoeken om niet te hamsteren. Dit is onder meer bij drogisterijen het geval, waar pijnstillers een gewild artikel zijn.

Bij Bakkerij Dick ten Broeke worden in de kleine winkel maximaal 2 klanten tegelijk toegelaten. Voor drukke momenten is buiten, onder een overkapping, een tweede verkooppunt ingericht.

Supermarkten

Bij de supermarkten wordt veel gedaan om de caissières te beschermen. Tussen klant en medewerkers hangt nu vaak een plexiglazen scherm. Bij Albert Heijn is naast de kassa’s een soort ‘no-go-zone’ aangegeven met rood-wit lint (foto hieronder). Ook dit is bedoeld om de onderlinge afstand van anderhalve meter af te dwingen.

In de horeca wordt op veel plaatsen weer een beetje gewerkt door een afhaal- en/of bezorgsysteem op te tuigen. Daarover is elders op deze website al veel te vinden.

De ‘no-go-zone’ bij de kassa van AH (foto: LochemsNieuws)