Lidl Lochem schenkt 250 euro aan Bevrijdingsmuseum

0
Berry en Yvonne Swarthoff in het Bevrijdingsmuseum (Archieffoto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Onder het motto ‘Lidl Helpt Lokaal’ schonk het Lochemse filiaal van de supermarktketen dinsdag 250 euro aan het Bevrijdingsmuseum aan de Walderstraat. Supermarktmanager Frank Pol kwam een cheque persoonlijk overhandigen aan Berry en Yvonne Swarthoff van het museum.

Zij zijn blij met de donatie want het waren barre tijden voor het museum dat sinds vorig jaar stevig werd geplaagd door de corona-lockdowns. Minder bezoekers en bijna geen groepen en dus minder inkomsten.

Zoveel mogelijk open

Berry Swarthoff constateert verder dat het museum bij zomers weer minder in trek is. Bovendien ziet hij ‘thuis’, in restaurant Mondani, de zaak gelukkig flink aantrekken. “Dat heeft de nodige aandacht nodig. We proberen het museum, in samenwerking met enkele vrijwilligers, zoveel mogelijk open te houden. Maar ik adviseer iedereen vooraf even te bellen om teleurstelling te voorkomen”, aldus Berry.

Donatie Lidl

Frank Pol zegt dat Lidl, net als andere supermarkten, door kon draaien tijdens de lockdowns en goede omzetten draaide. “En hoewel alle coronamaatregelen ook de nodige onkosten met zich meebrachten hebben wij het goed gehad. Daarom dragen we graag een steentje bij en dat doen we graag lokaal. Vorig jaar was het een scoutinggroep en dit keer willen we dit museum steunen”, zo zegt hij.

Lidl zoekt medewerkers

Pol geeft overigens aan dat het vinden van nieuwe medewerkers voor de winkel in Lochem wel een probleempje vormt. Hij kan de roosters maar met moeite rond krijgen. Wie geïnteresseerd is in werk kan kijken op www.werkenbijlidl.nl/supermarkt