Straatverlichting Lochem doet het (bijna) overal weer

0
Foto ter illustrtie (bron: pixabay.com)

LOCHEM – De straatverlichting in Lochem zou het overal weer moeten doen, met uitzondering van 5 straatlantaarns langs de Zutphenseweg. Daarvoor moet netwerkbeheerder Liander graafwerk verrichten. Op de Noorderbleek en omgeving bleek een kapotte zekering de boosdoener.

De straatverlichting was woensdag in grote delen van de bebouwde kom van Lochem overdag aan. De duidde erop dat de speurtocht naar de recente uitval was begonnen. Dit wordt bevestigd door een woordvoerder van de Nederlands Licht Instituut. Daar komen de geautomatiseerde storingmeldingen van gemeenten binnen. Aannemer Van Gelder is verantwoordelijk voor onderhoud en reparaties.

In dit geval bleek echter dat er sprake was/is van een netwerkstoring. Dan moet Liander in actie komen. Dat speelde op twee plaatsen tegelijk.

Liander
De woordvoerder van het Nederlands Licht Instituut zegt dat het onderhoudscontract tussen gemeente en aannemer Van Gelder uitgaat van het verhelpen van een storing binnen 3 weken. ,,Maar als het gaat om een groter gebied dat ineens in donker komt te zitten schakelen we Liander in omdat dan meestal sprake is van een netwerkstoring. Dat bleek nu ook inderdaad het geval.”

Zutphenseweg
Wanneer de vijf masten aan de Zutphenseweg weer gaan branden is lastig te zeggen. Daarvoor moet worden gegraven en dan moet de spanning er tijdelijk af. De oorzaak van de storing – al de tweede van dit jaar – is onbekend. Het gaat mogelijk om een vochtprobleem of om slijtage van ouder materiaal.