Herfst: de bladkorven staan er (nu echt) weer

0
Een deel van een infographic over de bladkorven (de complete versie onder de tekst van dit artikel)

LOCHEM – Het is een beetje flauwe grap, maar soms zijn ambtenaren heel erg snel. Op de gemeentelijke informatiepagina in de Berkelbode werd vorige week al enthousiast gemeld: ‘De bladkorven staan er weer!’ Toen was Ciculus Berkel echter nog volop bezig met de plaatsing.

Een aantal Lochemers is dan nooit te beroerd om dat er via sociale media eens flink in te wrijven. Dat gebeurde dan ook. Via die weg komen sinds gisteren ook meldingen dat de korven weer zijn gezien.

Plaatsing afgerond
Hoe dan ook, Circulus Berkel is nu klaar met het plaatsen van de korven waar de overvloed aan herfstblad in gedeponeerd kan worden. Een woordvoerder legt uit: ,,De bladkorven zijn in de afgelopen week geplaatst met een uitloop naar begin deze week. Het plaatsen gebeurt altijd gefaseerd en per kern, volgens de vaste afspraken die hierover gemaakt zijn met de gemeente Lochem.”

Locaties
Wie nu nog een korf mist op een plek waar deze vorig jaar stond moet wellicht wat verder kijken. Het kan namelijk gebeuren dat een korf niet op exact dezelfde plaats staat. Op verzoek van de gemeente of inwoners van een straat of buurt wordt een korf soms op een meer strategische plek wordt gezet. Ieder jaar bekijkt de gemeente of de locatie nog voldoet. Hieronder is een kaart met de locaties te vinden.

Circulus Berkel meldt dat dit jaar weer veel inwoners hebben aangegeven mee te willen helpen bij het bladvrij en veilig houden van de straat. ,,Het is ook voor de gemeente prettig dat de betrokkenheid groot is”, zo klinkt het.

  • De bladkorven worden geleegd zodra ze vol zijn. Daarvoor dragen ze een uniek korfnummer. Is de korf vol? Geef het korfnummer door met een WhatsApp naar 0610507300 of via servicenummer 0900 9552. Dan wordt de korf zo snel mogelijk geleegd.

  • De bladkorven zijn alleen bestemd voor bladafval. Wie oneigenlijk gebruik of schade constateerd wordt verzocht dit te melden via het bovenstaande servicenummer.

Kaart

Op de kaart hieronder zijn de locaties van de bladkorven in de gemeente aangegeven (inzoomen is mogelijk).

Daaronder nog de volledige versie van de infographic over de bladkorven.

Bladkorven gemeente Lochem – Google My Maps

Bladkorven gemeente Lochem

(bron: Circulus Berkel)