‘Treinkaartje voortaan alleen op station Lochem te koop’

Niet langer verkrijgbaar in winkels

1
Station Lochem (foto: LochemsNieuws)

LOCHEM – Zoals eerder gemeld wordt de NS-kaartautomaat op het station in Lochem begin volgend jaar vervangen door een exemplaar van Blauwnet. Vanaf dat moment is dit ook de enige plek waar een kaartje kan worden gekocht of een OV-chipkaart worden opgeladen. De automaten bij Primera en Jumbo zijn niet geschikt voor producten van Blauwnet.

Een woordvoerster van Keolis kan het niet met volledige zekerheid zeggen maar gaat ervan uit dat de automaten in de Lochemse winkels gaan verdwijnen. ,,Bij de nieuwe automaat op het station kun je alles wat je ook met de NS-automaten kunt.” Zoals al gemeld vervalt alleen de mogelijkheid om met muntgeld te betalen. Voor de betaling is een pinpas of creditcard nodig.

Eerste kwartaal 2019
In de Achterhoek worden de meeste NS-automaten nog voor 1 januari vervangen. Blauwnet gaat dit begin volgend jaar doen. Lochem is in ieder geval in het eerste kwartaal, dus voor 31 maart, aan de beurt.

Blauwnet
Blauwnet is een samenwerking van Keolis en Arriva in Overijssel. De lijn Zutphen-Oldenzaal wordt bediend door Blauwnet, waardoor Lochem in feite onder Overijssels ‘regime’ valt. Het beheer van de automaat die in Lochem komt te staan wordt dan ook een zaak van Keolis.

Als de automaat er eenmaal staat, verdwijnt ook de oplaadpaal voor de OV-chipkaart van het station. Dergelijke palen worden ook verwijderd uit winkels. Onder meer bij Albert Heijn in Lochem staat nog een exemplaar.

 

 

1 REACTIE

  1. Het zou heel dom zijn als de automaten bij AH en/of Primera zouden verdwijnen. Dan zou een buspassagier om op te waarderen naar het station moeten. Lijkt me geen vooruitgang dus.

Comments are closed.