Staf- en Mijterfestival op 16 en 17 november

0
Eigenaar Joop Cornelis van PLUS is hoofdsponsor van het Staf & Mijterfestival (foto: Tetske Rouweler)

LOCHEM – Het Staf- en Mijterfestival wordt dit jaar gehouden op 16 en 17 november. Net als de afgelopen 2 jaar komt Sinterklaas op zaterdag bij het invallen van de duisternis aan. De organisatie heeft een vijfjarige sponsorovereenkomst getekend met PLUS Cornelis. En er komt opnieuw een speculaasactie in samenwerking met Bakkerij Dick ten Broeke.

Hoofdsponsor

Voorzitter Derek van Altena van de Stichting Staf- en Mijterweekend Lochem: ,,Vanaf heden zal het Staf- en Mijterfestival dan ook door het leven gaan als Plus Cornelis Staf- en Mijterfestival. Het hoofdsponsorschap wordt gedeeld met de al bestaande sponsoring van de Ronde Tafel.”

Elkaar versterken

,,Als lokale buurtsupermarkt vinden wij het geweldig om een evenement als het Staf- en Mijterfestival te sponsoren”, zegt eigenaar Joop Cornelis van PLUS Cornelis ,,We kunnen elkaar versterken. Daarnaast vind ik Sinterklaas en het kinderfeest een geweldige traditie die zich zeker moet voortzetten.”

Speculaasactie

Voor het tweede jaar op rij is er een mini-speculaasactie. De mini-speculaasjes zijn verpakt in een zakje van Dick ten Broeke dat is voorzien van een sticker met het logo van het Sinterklaasfestival. De mini-speculaasjes zijn per 200 gram verpakt en kosten € 2,50. Daarvan gaat € 0,50 naar Stichting Staf- en Mijterweekend. ,,De mini-speculaasjes zijn exclusief verkrijgbaar bij Bakkerij Dick ten Broeke en PLUS Cornelis.

Ronde Tafel 105

Serviceclub de Ronde Tafel steunt het festival voor de tweede keer. Naast een financiële bijdrage steekt een aantal leden de handen uit de mouwen bij het opbouwen en afbreken.

Intocht

De 14e editie van het Staf- en Mijterfestival wordt gehouden op zaterdag 16 en zondag 17 november. Zodra het gaat schemeren, rond 16.45 uur, komt de pakjesboot aan via het Twentekanaal om af te meren aan de Hanzeweg, ter hoogte van de Haalmansweg.

Zondag

Dan volgt een sfeervolle intocht met lampionnen naar de binnenstad. De volgende dag bruist de Kleine Markt, die tijdelijk wordt omgedoopt tot het Sinterklaasplein. Tussen 13.30 en 16.00 uur is er een doorlopend podiumprogramma met muziek en sportieve demonstraties. Het Jansstheater, Pop-up Studio, Way to Fit, Advendo en Brinio demonstreren er hun kunnen.

Bekijk ook de nieuwe website: www.sinterklaaslochem.nl