Burendag met gouden randje in de prinsenbuurt

0

LOCHEM – Zaterdag werd de landelijke Burendag gevierd. In de prinsenbuurt in Lochem kreeg deze dag een gouden randje. Door een knap staaltje zelfwerkzaamheid kon de buurt ook een nieuwe natuurspeel- en ontmoetingsplek officieel in gebruik genomen.

Bekijk hier een fotoserie van dag. De foto’s zijn gemaakt door Sandra Bouck. (lees daaronder verder…)

Paradijsje

Het paradijsje aan de Prins Clauslaan ligt op de plek waar de oude St. Josephschool stond. Buurtbewoners werkten 3 zaterdagen – exclusief veel voorwerk – aan het mooie resultaat. Door de combinatie van bankjes, wandelpaden, speelobjecten en een trapveldje kunnen jongeren en ouderen uit de buurt zich letterlijk ontmoeten.

Tijdelijk

Het is de bedoeling dat er uiteindelijk op een deel van het terrein iets gaat gebeuren dat geld genereert voor het onderhoud. De bewoners zelf hebben aangegeven dat ze de voorkeur geven aan een gebouw waar bijvoorbeeld gezondheidszorg wordt geboden, eventueel in combinatie met een ontmoetingsfunctie. De gemeente probeert daar externe partijen voor te interesseren.

Bijdrage gemeente

Dat kan wel even duren en daarom drong de buurt aan op een tijdelijk oplossing, zodat het terrein niet kan verwilderen. Via een bijdrage van de gemeente kon het zaterdag geopende parkje worden gerealiseerd.

Achterhoekse vlag

Wethouder en loco-burgemeester Bert Groot Wesseldijk verrichte de openingshandeling. Daartoe hees hij de Achterhoekse vlag, die nu fier wappert. Bert Braam, die namens de buurt in de klankbordgroep zit, hield een toespraakje, net als voorzitter Henk Harmsen van buurtvereniging Enklo.

Veel bezoekers

Zo’n 100 mensen vonden de weg naar de nieuwe aanwinst voor de buurt. Er was muziek van het duo PopPlay, bestaande uit Dianne Marsman en Buddy Wendersteyt. IJscoman Sjef van Hoorn verhoogde de feestvreugde en een aantal buurvrouwen zorgden voor de nodige hapjes.