StadsProat (5): ‘t Baken wil de drempel zo laag mogelijk houden

0
Afbeelding ter illustratie (bron: bakenlochem.nl)

Dit is de vijfde en laatste aflevering uit een serie berichten over StadsProat. Iedere donderdagochtend van half elf tot twaalf uur is iedereen welkom in Het Stadshuus aan de Markt in Lochem voor een kop koffie of thee. Daar kan bovendien informeel en vrijblijvend worden gepraat met medewerkers van Viverion, ‘t Baken, LochemEnergie, Welzijn Lochem en Het Stadshuus. Het motto: Vragen staat vrij en domme vragen bestaan niet.

‘t Baken wil de drempel zo laag mogelijk houden

‘t Baken is de plek in de gemeente Lochem waar heel veel samenkomt: Wmo, werk en inkomen, jeugd en gezin en leerplicht. Elly Vissers is consulent sociaal werk bij ’t Baken. Op donderdagochtend is zij, of een collega, te vinden in Het Stadshuus. Zij zegt: “Ik vind het echt een voordeel dat iedereen hier zo naar binnen kan lopen. Of je nu een concrete vraag hebt of niet. Gewoon voor de gezelligheid een kop koffie komen drinken is prima. Maar als je advies of informatie wilt, gaan we daar ook even samen voor zitten.”

Vrijheid

“Binnen ’t Baken werken wij heel veel samen met verschillende organisaties. Als wij iemand spreken die beter geholpen kan worden door bijvoorbeeld SWL, dan kennen wij de juiste personen om ze naar door te verwijzen. Dit geldt andersom ook. Als de woningbouwvereniging een probleem signaleert waarmee wij kunnen helpen, dan weten ze ons ook zonder problemen te vinden. Ook de zorgcoördinatoren in de kleine kernen zijn belangrijke partners voor ons. Zo werken we in een groot netwerk samen om onze inwoners zo goed mogelijk te helpen”, legt Vissers uit.

Op bezoek

De drempel verlagen gebeurt overigens niet alleen via de aanwezigheid bij StadsProat. “In samenwerking met de woningcorporaties gaan we ook regelmatig op bezoek bij appartementencomplexen in de gemeente. We nemen dat statafels en koffie mee en praten met bewoners. Dat is een goede manier om in gesprek te komen en om mensen hun klachten en ideeën te laten ventileren. En dat is wat we willen: dat mensen zich vrij voelen om naar ons toe te komen met een vraag, een idee of een zorg die ze hebben. Alleen dan weten wij wat er speelt en kunnen wij helpen waar dat nodig is”, zegt Elly Vissers.

Contactgegevens ‘t Baken:
Telefoon (0573) 28 92 90 (ma. t/m vr. 8.30-17.00u.)
Whatsapp 06-500 80 619
E-mail: info@bakenlochem.nl
Website: www.bakenlochem.nl
Op de website staat ook een contactformulier.

Bezoekadres:
Lochem: Hanzeweg 8, gemeentehuis
(Zonder afspraak: ma. t/m vr. 8.30-12.30u.
Buiten deze tijden alleen op afspraak.)

Gorssel: Den Oldenhof,  Hoofdstraat 45
(Alleen op afspraak.)