Sportclub Lochem en Witkampers verhuizen naar 3C

0
Sportclub Lochem en Witkampers komen voortaan uit in 3C (screenshot: HollandseVelden.nl

LOCHEM/LAREN – De eerste elftallen van Sportclub Lochem komen in het komende seizoen uit in de 3e klasse C. De afgelopen jaren speelden beide clubs steevast in 3B. De verandering brengt op papier meer leuke streekderby’s. In 3C komen onder meer Ruurlo en PAX uit Hengelo (G) uit.

KNVB

De KNVB heeft de indeling op eigen houtje veranderd. Uit kringen rond Sportclub Lochem is vernomen dat de clubs in het verleden hun wensen qua indeling kenbaar konden maken. Lochem gaf toen regelmatig aan wel in 3C te willen uitkomen. Daar werd nooit gehoor aangegeven. Dit keer werd de clubs niets gevraagd en volgt dus wél een verhuizing.

Derby’s blijven

Belangrijk is dat de derby’s tussen Sportclub Lochem en Witkampers blijven bestaan. Dat is niet alleen een sportieve clash maar door de vele toeschouwers ook financieel van belang voor beide verenigingen.

Tegenstanders

In 3C komen vooral Achterhoekse en Oost-Veluwse clubs uit. Uit de Achterhoek en Liemers komen naast Ruurlo en PAX ook VV Doetinchem, DVV (Duiven), HC ’03 (Drempt), OBW (Zevenaar), FC Trias (Winsterswijk) en VVG ’25 Gaanderen. Van de Oost-Veluwe komen Sportclub Brummen, SC Rheden en VVO (Velp).

Door het vertrek uit de 3B behoren de uitstapjes naar plaatsen als Zwolle, Apeldoorn en Deventer tot het verleden.

Het programma voor het seizoen 2019-2020 is nog niet bekend.

Hieronder de indeling (op alfabet) van de 3e klasse C: