Witkampers wint weer; Lochem ‘houdt de nul’

0
Foto ter illustratie (foto: Nathan Rogers @ Unsplash.com)

LOCHEM/LAREN- De nul houden. Het is een gevleugelde uitspraak in het voetbal. Maar het is beslist niet de bedoeling om de nul te houden op de ranglijst. Dat is precies van Sportclub Lochem tot nu doet bij de competitiestart. Ook het tweede duel in de 3e klasse C ging zondag verloren. Dan Witkampers. De Larenaren komen geweldig uit de startblokken. Twee keer de volle winst en tweede op de ranglijst.

De Lochemers keerden met een 1-0 nederlaag terug uit Duiven waar het tegen het plaatselijke DVV speelde. Het enige doelpunt viel net na rust en werd gescoord door Jordi Lammertink van DVV.

Witkampers

HC ’03 uit Drempt at Sportclub Lochem vorige week nog de kaas van het brood door in Lochem een vroege 1-0 achterstand om te buigen in en 1-2 overwinning. Witkampers had zondag een stuk minder moeite met dezelfde tegenstander. Met een 1-3 uitoverwinning keerde de zwart-witte equipe terug naar Laren.

De klinkende zege brengt Witkampers op een mooie twee plaats op de randlijst in 3C. Alleen Doetinchem staat op grond van een beter doelsaldo een plaatsje hoger. Er staan in totaal overigens vijf clubs op 6 punten. Opvallend is dat na twee spelrondes nog geen enkel gelijkspel te noteren valt. Dit betekent die er alleen ploegen met 6, 3 of 0 punten op de ranglijst prijken.

Volgende week

Dat laatste geldt helaas ook voor Sportclub Lochem. De ploeg heeft geluk dat het aantal tegentreffers nog relatief laag is, waardoor het op doelsaldo nog 3 van de veertien clubs achter zich laat. Volgende week volgt thuis tegen VVO uit Velp/Rozendaal een nieuwe kans om de eerste punten te pakken. Witkampers neemt het op Dierendag op tegen Duiven, oftewel DVV, dat deze week Lochem plaagde. De Larenaren spelen thuis.