Witkampers goed uit startblokken; Sportclub Lochem verliest

0
Foto ter illustratie (bron: pixabay.com)

LAREN/LOCHEM – VV Witkampers uit Laren is de competitie goed begonnen met een klinkende 4-1 overwinning op VV Montferland. Sportclub Lochem kijkt vast met minder plezier terug op de eerste wedstrijd. De Lochemers verspeelden een vroege voorsprong en verloren uiteindelijk met 1-2 tegen HC’03 uit Drempt.

Witkampers opende de score met een doelpunt van de Daan Hento. Na rust deed Montferland iets terug en de ploeg uit Zeddam bracht de score in balans. Maar toen stoomde de thuisploeg door en via treffers van Bryan Brummelman, nogmaals Daan Hento en Timo Haverkamp werd eindstand va 4-1 bereikt.

150e goal Ruben Boonk

In Lochem kon ook al na korte tijd worden gejuicht. Ruben Boonk schoot namelijk in de 10e minuut zijn 150e doelpunt voor zijn club binnen. Na rust liep Lochemer Etienne de Jager tegen een rode kaart op omdat hij een tegenstander sloeg. De bezoekers buitten de zo verkregen overmacht maximaal uit en bogen de achterstand om in een 2-1 overwinning.

De stand in de 3e klasse Oost zegt uiteraard nog weinig, maar Witkampers staat daar, mede door het doelsaldo, meteen al lekker in de allerbovenste regionen. Lochem moet de teleurstelling zo snel mogelijk zien weg te poetsen. Dat kan volgende week, tijdens een uitwedstrijd tegen DVV uit Duiven.

Witkampers gaat dan op bezoek bij dezelfde tegenstander die Lochem zondag de das om deed: HC’03 uit Drempt.