Spc Lochem verliest eerste duel; Witkampers gelijk

0
SV Zwolle - Sportclub Lochem 3-1 (foto: Nelly Harkink)

LOCHEM/LAREN – Sportclub Lochem heeft de eerste wedstrijd in dit jubileumseizoen verloren. De bijna 100-jarige liep in de uitwedstrijd tegen SV Zwolle tegen een 3-1 nederlaag aan. Witkampers, dat uit tegen Wijhe ’92 speelde haalde via een gelijkspel (1-1) het eerste competitiepunt binnen.

SV Zwolle is een nieuwkomers in de klasse 3B. Lochem stuurde derhalve in de week voor het duel een paar ‘spionnen’ richting Zwolle. Het elftal dat naar aanleiding van de verkregen informatie werd samengesteld kon echter geen potten breken. Nog binnen het half uur leidde een misverstand in de verdediging tot de 1-0 door Patrick Maat.

Voor rust werd de achterstand nog groter door een terecht toegekende strafschop die door de Zwolse aanvoerder Jonker feilloos werd benut. De ruststand werd dus 2-0.

Na rust waren de Lochemers een stuk sterker dan in het eerste bedrijf. En al snel legde scheidsrechter Philippo de bal andermaal op de stip, maar nu in het voordeel van Lochem. Ruben Boonk werd neergehaald in het Zwolse strafschopgebied. Deze penalty werd een prooi voor Rico Lammerdink die daarmee 2-1 op het scorebord toverde.

De anschlusstreffer gaf de Lochemse burger moed. Er werd hard geknokt. De reserves Ter Beek, Okatan en Pardijs werden in stelling gebracht. Het mocht niet baten want toen de Zwollenaren de 3-1 binnen wisten de schoppen zakte dezelfde moed snel in de schoenen.

Volgende week ontvangt Lochem thuis een andere nieuwkomer in 3B: VV Ruurlo. Dat wordt de eerste derby van het seizoen. Witkampers mag het op het eigen Leussinkpark opnemen tegen Warnsveldse Boys.