Witkampers wint en remise voor Sportclub Lochem

0
(foto: rgbstock.com)

LAREN/LOCHEM – VV Witkampers uit Laren heeft zondag op een winderig Leussinkpark een prima prestatie geleverd door met 3-0 te winnen van SC Rheden. Sportclub Lochem pakte een punt in de uitwedstrijd tegen VVO uit Velp.

De strijd in de 3e klasse C is ongemeen spannend. Dat komt mede doordat de nummer 2 op de ranglijst, OBW uit Zevenaar, het duel tegen koploper VVG ’25 uit Gaanderen zondag met 1-0 won. Nu scheidt nog slechts 1 punt de beide clubs, al heeft VVG een wedstrijd minder gespeeld.

De nummers 3 en 10 staan slechts 6 punten van elkaar. SC Rheden stond tot zondag derde en blijft dat op basis van doelsaldo nog steeds, maar VV Doetinchem (4e) en Witkampers (5e) hebben evenveel punten, namelijk 22. Witkampers heeft echter een wedstrijd meer gespeeld dan de naaste concurrenten. Daartoe hoort zeker ook nog Lochem, dat met 20 punten zesde staat, maar ook met een wedstrijd minder gespeeld dan de Larenaren.

Voor Witkampers scoorden Raoul Haijtink, Jordy Woestenenk en Daan Hento. Bij rust stond het 2-0. Het is overigens voor het eerst dit seizoen dat Witkampers Lochem voorbij streeft op de ranglijst.

Volgende week ligt de competitie stil. Op 1 maart speelt Lochem uit tegen Pax uit Hengelo en gaat Witkampers op bezoek bij FC Trias in Winsterwijk.