Black Night viert 25-jarig bestaan op grootse wijze

0
666 The Nightmare tijdens het jubileumsfeest van Black Night (foto: LochemsNieuws)

LAREN – Black Night licht- en geluidstechniek vierde zondag (8/10) het 25-jarige bestaan. In die jaren groeide het bedrijf van eigenaar Bert Harkink van niet veel meer dan een drive-in discotheek tot een grote speler in de branche.

Bijzonder
Zondag waren medewerkers, familie, buren, vrienden en klanten in groten getale naar de Boomkampsweg, nabij landgoed Verwolde, getogen voor het feest. Bert Harkink hield ‘s avonds een toespraak waarin hij zijn verbazing uitsprak over hoe Black Night door de jaren is gegroeid. Hij herhaalder daarbij steeds: ,,Bijzonder, bijzonder, bijzonder.”

Bert Harkink van Black Night spreekt zijn gasten toe (foto: LochemsNieuws)

Bescheiden
Het begon in de jaren ’90 met de verhuur van nog redelijk bescheiden licht- en geluidssets aan voornamelijk regionale bandjes, waaronder de Jan Ottink Band en Kas Bendjen. Later meldden zich grotere acts die zoveel optraden dat het loonde om er een eigen set met een eigen vrachtwagen voor aan te schaffen.

Wagenpark
Hoe zich dat heeft ontwikkeld is goed te zien op het terrein van Black Night. Daar staat vaak een imposante rij vrachtwagens van de Perfect Showband, Boh Foi Toch, Kraakt Helder, The Heinoos, Plork & de Aannemers en Magic Unlimited. Die laatste is de magische show van de zoons van Hans Kazan, Oscar en Renzo en Maartje van Olst (Mara). Bert Harkink reist als technicus met hen de wereld over en kwam zo zelfs in Las Vegas terecht.

Keidagen
In Lochem en omgeving verzorgde het bedrijf onder meer het geluid van het Windstreken Festival in het Openluchttheater. Ook de Keidagen draaien op geluid en licht van uit Verwolde. Inmiddels is Black Night ook actief in verkoop van apparatuur en materialen die nodig zijn op en rond het podium en bij evenementen.

Band
Het jubileumfeest ging zondagavond uiteraard niet voorbij zonder uit te pakken met een band op het podium die gebruik maakte van een geluidsset van Black Night. Die band heet 666 The Nightmare. Veel bekende en vooral stevige rockcovers kwamen voorbij. De aanwezige gasten konden het wel waarderen.
Het imposante wagenpark van Black Night (foto: LochemsNieuws)