Spc Lochem en Witkampers zondag weer aan de bak

0

LOCHEM/LAREN – Door vorst in de grond werd de winterstop voor Spc Lochem en Witkampers Laren met een week verlengd. Maar als de voortekenen niet bedriegen wordt de draad in de competitie aanstaande zondag (5/2) weer opgepakt. Lochem gaat naar hekkensluiter Vaassen en Witkampers moet uit tegen Columbia.

Bij Columbia tegen Witkampers gaat het ergens om. De Apeldoorners staan op de derde plaats in de klasse 3B en heeft vier punten meer dan de als vierde geklasseerde Larenaren. Bij winst verkleint Witkampers de afstand tot de top-3 dus tot slechts 1 punt. Bij verlies kunnen de Warnsveldse Boys én de Eerbeekse Boys de Witkampers voorbij steken. Beide laatstgenoemde clubs moeten hun wedstrijden dan wel winnen. Vooral voor Eerbeek wordt dat een flinke kluif want zij spelen tegen koploper Overwetering uit Olst.

Lochem staat op plek 7 op de ranglijst en moet naar Vaassen dat dit seizoen nog maar 6 puntjes bij elkaar wist te sprokkelen.  Lochem moet de punten dus pakken. Gezien de concurrentie op de ranglijst is dat ook nodig. De middenmoot staat dicht bij elkaar en punten morsen zorgt zomaar voor een flinke duikeling. Een extra motief voor Lochem om in Vaassen 3 punten te pakken is het vooruitzicht van de volgende speelronde. Op 12 februari moeten de Lochemers uit tegen het dit seizoen – zeker thuis – haast ongenaakbare Overwetering.