Achterhoekse driebandenderby in Lochem

0

LOCHEM/HAARLO – De Achterhoekse driebandenderby tussen Bousema en HCR Prinsen uit Haarlo wordt zondag in Lochem gespeeld. Voor beide teams zijn de belangen groot. Puntverlies kan in dit stadium van de competitie dodelijk zijn. Zaterdag spelen beide equipes overigens ook nog een belangrijke bekerwedstrijd.

Gevecht
HCR Prinsen is nog volop in de race voor plaatsing van de play-off-wedstrijden om het kampioenschap en de thuisclub is in een fel gevecht gewikkeld om degradatie te ontlopen. ,,Na onze overwinning van afgelopen zondag en het puntverlies van ‘t Hartje Van Wanrooy is het verschil weliswaar nog drie punten, maar niet onoverbrugbaar aangezien wij ook nog naar Oosterhout moeten”, aldus captain Ronny Hazewinkel van Bousema.

Murat Naci Coklu komt uit voor Bousema. (Bron: Jaap Gönning)

Zelfde spelers
Hij komt met dezelfde vier spelers aan de tafels als afgelopen zondag, namelijk met Murat Naci Coklu op één, Eddy Leppens op twee, Stefan Galla op drie en Markus Galla op vier. ,,Ik verwacht een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij elke partij belangrijk gaat worden. In Haarlo verloren we nipt met 3-5 mede door de remise van Markus Galla tegen Jelle Pijl die in de na beurt het belangrijke punt pakte en daarmee de winst voor zijn team binnen sleepte. Maar ook op de andere tafels deden de spelers weinig voor elkaar onder”, vervolgt Hazewinkel.

Prinsen
Ook captain Dinand Prinsen verwacht een wedstrijd waar op voorhand een winnaar niet is aan te wijzen. ,,Tegen Bousema is het voor ons altijd al moeilijk geweest en nu ze met dit team ons tegemoet treden zal het dubbel moeilijk worden, maar we zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen, want voor ons telt natuurlijk alleen maar de winst met het oog op plek drie in de competitie.”

De eerste twee partijen aan de Zutphenseweg in Lochem beginnen zondag om 13:00 uur.

Nationale beker
Beide teams zitten ook nog volop in de race voor de nationale beker. Bousema/Lochem speelt zaterdagmiddag om 13:00 uur de return tegen De Distel 3. De eerste wedstrijd werd door Bousema met 6-2 gewonnen. HCR Prinsen gaat op bezoek bij De Distel 1.